r
Nosalty Logó

Habart zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Habart zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 373 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    3771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2854 micro
Összesen 1490 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is felteszünk főni kb. egy 4 literes fazékba vizet, amibe belerakjuk a babérlevelünket.
  2. Közben megpucoljuk a zöldbabot. Ha megpucoltuk, akkor a vízbe belerakva puhára főzzük. (Én személy szerint konzerves babból készítettem el, mert sajnos ritkán jutok friss babhoz ott, ahol élek.) Ha a konzerves megoldást választjuk, fontos, hogy megfelelően tésztaszűrőbe téve, alaposan ''lezuhanyoztassuk". Ha ez megtörtént, akkor kevésbé forró vízbe tesszük, és forrás után sietve be is habarjuk.
  3. Nos, a habarás. Mivel soha életemben nem ettem, és nem is csináltam habarást, a netet olvasgatva ez tetszett a legjobban. Vegyünk egy viszonylag magasabb falú tálat, és a lisztet a tejföllel folyamatos kavargatás közben csomómentesre kavarjuk egy kézi habverővel. Majd ha ez kész, akkor óvatosan egy szűrőn átengedve a levesünkhöz öntjük. Figyeljünk arra, hogy miután a levesbe öntöttük a habarást, a kézi habverővel folyamatosan kevergessük a levest.
  4. Miután felfőtt a leves, ízesítjük ételízesítővel, sóval, és ha szeretjük, picike fekete borssal is megbolondíthatjuk.
  5. Még egyszer felfőzzük, és a tűzhelyről levéve, langyosságig néha-néha belekeverünk. Jó étvágyat!!!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 175
  • Össznézettség: 94013
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos tudni rólam, hogy utálom a fehér ételeket... Viszont úgy gondolom, hogy félre kell tennem saját ízlésemet, és bővítenem a repertoárom. Életem első habart levese a várt rossztól eltérően, nagyon is ízletesre sikerült. Lehet, változtatok az utált ételek listámon, és ezt a friss és üdítő levest a szeretett ételeim sorába rakom...?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!