Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habart zöldbableves

Habart zöldbableves
Habart zöldbableves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fontos tudni rólam, hogy utálom a fehér ételeket... Viszont úgy gondolom, hogy félre kell tennem saját ízlésemet, és bővítenem a repertoárom. Életem első habart levese a várt rossztól eltérően, nagyon is ízletesre sikerült. Lehet, változtatok az utált ételek listámon, és ezt a friss és üdítő levest a szeretett ételeim sorába rakom...?

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is felteszünk főni kb. egy 4 literes fazékba vizet, amibe belerakjuk a babérlevelünket.
  2. Közben megpucoljuk a zöldbabot. Ha megpucoltuk, akkor a vízbe belerakva puhára főzzük. (Én személy szerint konzerves babból készítettem el, mert sajnos ritkán jutok friss babhoz ott, ahol élek.) Ha a konzerves megoldást választjuk, fontos, hogy megfelelően tésztaszűrőbe téve, alaposan ''lezuhanyoztassuk". Ha ez megtörtént, akkor kevésbé forró vízbe tesszük, és forrás után sietve be is habarjuk.
  3. Nos, a habarás. Mivel soha életemben nem ettem, és nem is csináltam habarást, a netet olvasgatva ez tetszett a legjobban. Vegyünk egy viszonylag magasabb falú tálat, és a lisztet a tejföllel folyamatos kavargatás közben csomómentesre kavarjuk egy kézi habverővel. Majd ha ez kész, akkor óvatosan egy szűrőn átengedve a levesünkhöz öntjük. Figyeljünk arra, hogy miután a levesbe öntöttük a habarást, a kézi habverővel folyamatosan kevergessük a levest.
  4. Miután felfőtt a leves, ízesítjük ételízesítővel, sóval, és ha szeretjük, picike fekete borssal is megbolondíthatjuk.
  5. Még egyszer felfőzzük, és a tűzhelyről levéve, langyosságig néha-néha belekeverünk. Jó étvágyat!!!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 54 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabóca receptjei

Mióta szakács: 2014.10.01.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habart zöldbableves, tejfölös zöldbableves, zöldbableves habarva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

366
víz 3 l
babérlevél 2 db
zöldbab 50 dkg
tejföl 500 ml
finomliszt 5 púpozott ek
ételízesítő 3 kávéskanál
0 ízlés szerint