Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék sztíviával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Zöldbabfőzelék sztíviával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 246 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 490 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 93 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2381 micro
Összesen 246 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4762 micro
Összesen 490 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A sárga-, vagy zöldhüvelyű zöldbabot felaprítjuk kb. 3 cm-es darabokra, és annyi sós vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. (Kb. 10 perc, de ez függ attól, hogy mennyire zsenge a bab, vagy fagyasztott volt-e.)
  2. Míg a bab fő, megmossuk a petrezselymet, majd finomra aprítjuk.
  3. A bab főzővizéből kimerünk egy keveset egy kis csészébe, majd ebben feloldjuk a sztívia tablettákat.
  4. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet és aranyszínű rántást készítünk.
  5. A rántáshoz tesszük a petrezselymet, belereszeljük a fokhagymát, kicsit átpirítjuk, majd felengedjük a bab főzővizével és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a puhára főtt babot, ízesítjük sztíviával és ecettel és elkeverjük benne a tejfölt (ha esetleg sűrűnek találjuk, egy kevés vizet adjunk még hozzá). Kis lángon még 5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5906
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Ajánló

Fasírthoz, natúr sültekhez, vagy csak magában is nagyon jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a zöldbabfőzeléket... Igen, csak én. :) Mivel párom nem eszi meg, így legtöbbször olyankor készítem, mikor egyedül vagyok. Bár, előfordul az is, hogy kétféle főzeléket főzök, egyet Neki, egyet nekem.:) Próbálom a cukorfogyasztást a lehető legjobban redukálni, így került sztívia a főzelékbe. Nemrég vettem rá magam, hogy kipróbáljam ezt az alternatíváját az édesítésnek. Sok jót olvastam róla, ezért úgy gondoltam itt az ideje és nem is csalódtam benne.:) A sztívia és az ecet mennyiségét mindenki igazítsa a saját ízlésének megfelelően. Inkább kóstoljunk többször... bár kétségtelen, hogy úgy jobban "kopik" az étel. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek