r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék 8.- tejfeles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldbabfőzelék 8.- tejfeles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 1393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5652 micro
Összesen 1393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Főzelék készítése:
  2. Fazékba tesszük a megtisztított, feldarabolt sárgahüvelyű zöldbabot.
  3. Rátesszük a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. Sóval és /vagy ételízesítővel ízesítjük.
  5. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.
  6. Fedő alatt készre főzzük.
  7. Rántás készítése:
  8. Kis lábasba olajat teszünk, rá lisztet szórunk. Szép, közepesen sűrű, krémes, aranyszínű, illatos rántást kapunk. Keverjük folyamatosan, hogy le ne égjen.
  9. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tejfeles tejjel keverjük el.
  10. Szitán keresztül a kész főzelékbe öntjük, jól elkeverjük.
  11. Forraljuk fel, és egy picit bolondítsuk meg ecettel. Tálaljunk mellé főtt tojást.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25017
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Tálalhatjuk: főtt tojással, tükörtojással, főtt virslivel, sült virslivel, sima kenyérrel, bundás kenyérrel, vele főtt paprikás kolbásszal, kinek mi az ízlése, akár többfélé is ehetjük. Ahogy ízlik. Ha sárga zöldbabból készítem, csak a nagyon gyengét használom, mert ha öregedik, szálkás lesz és az íze sem olyan jó. A zöldbabfőzeléket mostanában zöld hüvelyű zöldbabból készítem, a levest is. Rakottan és salátának is készítem, mennyei az íze és látványa is. Idén nem volt túl sok, eléggé esős tavaszunk és nyárkezdetünk volt. Még egy érdekesség: ha van zöld zöldbab, és főzeléket főzök, általában nem forrón, sőt, kifejezetten hidegen tálalom, nagyon szeretjük így, a párom a nagy melegben egyenest a hűtőből veszi ki, és úgy eszi. Finom! Érdemes kipróbálni hidegen is (zöld zöldbabbal is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfőzelék 8.- tejfeles
Éva-Anyóca 350 recept

Végre kinőtt a kertemben a zöldbab. Leszedtem, de csak egy adagnyi lett belőle. A párom kedvence, meg a gyerekek is szeretik, hát főzelék lett belőle ebédre. Nagyon finom, egyszerű, viszonylag gyors ebéd, és még emlékeztet egy kicsit a nyárra, ami múlóban van, de nagyon. Nem szeretjük annyira a mirelit zöldbabot, de ha csak az van, akkor abból csinálom. Ezért kihasználtam az alkalmat, hogy most van és friss.

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...