Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kék panna cotta eper-narancsmártással

Kék panna cotta eper-narancsmártással
Kék panna cotta eper-narancsmártással
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Blue Curacao adja az igazi különlegességét ennek az igazán egzotikus, színes desszertnek.

hozzávalók / 4 adag

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap összeállítjuk a panna cottát.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a Blue Curacao-t, és 10 percig lassan forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát egy szűrőn keresztül az őzgerincformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ha a teteje kicsit dermed, a folpack-ot ráhajtjuk, és 24 órán át hűtjük.
  5. Másnap elkészítjük az eper-narancsmártást. A narancsot kifilézzük: meghámozzuk, gerezdjeire szedjük, majd minden gerezdet megszabadítunk a hártyáktól. Mixerbe tesszük, hozzáadjuk a mártás hozzávalóit - az epret, az őszabaracklekvárt, a baracklikőrt, a gránátalmaszirupot -, és összekeverjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átnyomjuk, hogy az epermagok ne maradjanak benne.
  6. Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, egy vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és a kész desszertet éles késsel felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 849
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta Blue Curacao-val, zselés édesség epres-narancsos mártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buza Sándor
Buza Sándor Thu, 2011-05-12 13:44

Kedves Boribon! Ezek a lapocskák kb 10cm x 5 cm-es hajszálvékony cuccok. Nézd meg, a filmben, hogyan néznek ki. üdv. bs

Buza Sándor
Buza Sándor Wed, 2011-05-11 10:18

Valóban kevés kék étel van, mint hogy kevés kék szín van az élővilágban is (leszámítva a búzavirágot és azt a nagy darab kék bálnát....). Nézd meg a filmet róla. Üdvök. bsanyi

Kephera
Kephera Wed, 2011-05-11 07:26

Erről mindjárt a Bridget Jones egyik jelenete jutott az eszembe: "Olyan kevés kék étel van...":)))))
Amúgy nagyon csinos kis desszert!

634
habtejszín 5 dl
curacao szirup 50 ml
lapzselatin 6 db
vaníliás cukor 6 csomag
cukor 1 teáskanál
citromhéj 1 kk
eper 30 dkg
narancs 1 db
őszibaracklekvár 10 dkg
gránátalma szirup 30 ml
likőr 30 ml