r
Nosalty Logó

Kék panna cotta eper-narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kék panna cotta eper-narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Összesen 634 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Összesen 2530 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Összesen 187 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 634 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    805 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1421 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 2530 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Elkészítés

A panna cottához

  1. Előző nap összeállítjuk a panna cottát.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a Blue Curacao-t, és 10 percig lassan forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát egy szűrőn keresztül az őzgerincformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ha a teteje kicsit dermed, a folpack-ot ráhajtjuk, és 24 órán át hűtjük.
  5. Másnap elkészítjük az eper-narancsmártást. A narancsot kifilézzük: meghámozzuk, gerezdjeire szedjük, majd minden gerezdet megszabadítunk a hártyáktól. Mixerbe tesszük, hozzáadjuk a mártás hozzávalóit - az epret, az őszabaracklekvárt, a baracklikőrt, a gránátalmaszirupot -, és összekeverjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átnyomjuk, hogy az epermagok ne maradjanak benne.
  6. Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, egy vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és a kész desszertet éles késsel felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4906
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Blue Curacao adja az igazi különlegességét ennek az igazán egzotikus, színes desszertnek.

Hozzászólások

Kephera

Err?l mindjárt a Bridget Jones egyik jelenete jutott az eszembe: "Olyan kevés kék étel van...":))))) Amúgy nagyon csinos kis desszert!

Törölt felhasználó

Valóban kevés kék étel van, mint hogy kevés kék szín van az él?világban is (leszámítva a búzavirágot és azt a nagy darab kék bálnát....). Nézd meg a filmet róla. Üdvök. bsanyi

Boribon

Nagyon szuper! Eredeti, kreativ es biztos finom is. A 6 lap zselatin hany gramm?

Törölt felhasználó

Kedves Boribon! Ezek a lapocskák kb 10cm x 5 cm-es hajszálvékony cuccok. Nézd meg, a filmben, hogyan néznek ki. üdv. bs

Hozzávalók

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek