Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurt cotta

Joghurt cotta
Joghurt cotta
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Panna Cotta Észak-Olaszországból származik. Jelentése: Főzött krém. Ez a recept egy joghurtos változat, melynél lényegesen kevesebb tejszínt használunk. Ha még diétásabbra, kalóriamentesebbre szeretnénk a krémet, használjunk eredeti görög joghurtot. Egyszerű, gyors desszert, mely finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szezonális gyümölcsökből szemezgessünk mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd felolvasztjuk.
  2. A többi hozzávalót elkeverjük, felmelegítjük, mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a zselatint.
  3. Tovább melegítjük, de ne forraljuk!
  4. Kis poharakba töltjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. Szezonális gyümölcsöket kínálunk hozzá. Ebből az adagból kb. négy tálkányi joghurtkrém készíthető.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

panna cotta, joghurtos panna cotta, panna cotta joghurtból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
joghurt 375 g
habtejszín 2 dl
cukor 10 dkg
zselatin 10 g
citromlé 1 ek
víz 0.5 dl