r
Nosalty Logó

Málnás panna cotta Mariann konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mariannkonyha
Málnás panna cotta Mariann konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 339 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, vaníliacukorral és nyírfacukorral felforraljuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a 2 teáskanál zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik benne, és krémes állaga lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hideg vízzel öblített formákba vagy poharakba öntjük.
  2. Amíg a pudingok hűlnek a hűtőben, elkészítjük a málnapürét.
  3. A málnát a cukorral, citromlével és 1-2 evőkanál vízzel összefőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre, és a kevés vízzel elkevert étkezési keményítőt hozzáöntjük, majd összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Mikor langyosra hűlt, a megdermedt pudingokra kanalazzuk, és friss málnával és citromfű vagy mentalevelekkel díszítjük.
  4. Jó étvágyat hozzá! :-)
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 46921
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mariannkonyha 2 recept

A Panna cotta egy olasz desszert, tojás nélküli tejpuding, amit lehűtve tálalunk valamilyen gyümölcsszósszal, és/vagy friss gyümölccsel. Meleg nyári napokon, kitűnő hűsítő édesség, amit most cukormentes változatban, nyírfacukorral készítettem el. Lehet kis formákból kiöntve tálalni, vagy pohárkrémnek rétegezni a gyümölcspürével. Mindkét változatot megmutatom, érdemes kipróbálni, mert könnyen elkészíthető, mégis finom és mutatós desszert. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!