Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld csillagtorta

Zöld csillagtorta
Zöld csillagtorta
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra nem mindennapi kinézetű tortát egy dr. Oetker oldalon találtam. Kihívás volt első látásra, mert a zselés dolgokkal hadilábon állok... De úgy érzem sikerült valamennyire megbirkóznom a feladattal. Elsősorban a receptet Németországban vagy Ausztriában élő magyaroknak, vagy azon lelkes szakácsainknak ajánlom, akik német kapcsolattal bírnak, és be tudják szerezni a Götterspeise Waldmeister zselés hozzátevőt. A süti nagyon finom, és főleg látványos.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés:

  1. Az étcsokoládét összetörjük, és gőz felett megolvasztjuk. A megolvadt csokoládét egy nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkát kissé levágjuk, és a sütőpapírra csillagokat vagy más motívumokat rajzolunk. Ha kész, betesszük a hűtőbe dermedni. Tipp: ha túl forró a csoki, és lehetetlen megfogni a zacskót, ajánlatos egy téli kesztyűt  felhúzni.:)
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral A sütőt előmelegítjük 180 fokra

Tészta:

  1. A margarint vagy a vajat egy tálba téve robotgéppel simára eldolgozzuk, majd egymás után hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és alacsony fokozaton (2-esen) összedolgozzuk.
  2. A tojást hozzáadva masszához legnagyobb fokozaton kb. fél percig felverjük.
  3. A lisztet, a kakaót és a sütőport külön tálba kikeverjük, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton robotgéppel eldolgozzuk.
  4. Végül a tésztát az előkészített tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni. 

Krém:

  1. Egy tasak Götterspeise Waldmeistert  (helyette használhatunk 1 cs őrölt zselatint egy kis zöldfesték színezékkel keverve) a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el, DE csak 60 g cukorral, 200 ml vízzel és 200 ml almalével kell elkészíteni, és szobahőmérsékleten lehűlni hagyni. 
  2. A túrót a vaníliás cukorral, citromlével és 150 ml már lehűlt zseléfolyadékkal elkeverjük.
  3. A tejszínt a habfixálóval felverjük habbá, majd a túrómasszához adjuk, jól elkeverjük. Ezt a masszát a már kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk, és 1 ½ óra hosszára a hűtőbe tesszük.

Díszítés:

  1. A már félig megdermedt krémet csillag motívumokkal díszítjük. A csillagok egy csúcsát beleszúrhatjuk srégen a krémbe, így ezek majd kilátszódnak a zseléből.
  2. A díszítés után a maradék zselét ráöntjük a krémre óvatosan, egyenletesen elosztva. Ha hirtelen, csak egy pontra öntjük a zselét, akkor ott a túrótól zavaros lesz a tortazselé.
  3. A tortát újra 3 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 999
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Esztella22

Mióta szakács: 2012.09.17.
16 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

különleges túrótorta, túrós zselétorta, zöld torta túrókrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
margarin 75 g
cukor 35 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
finomliszt 75 g
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
sütőpor 1 késhegynyi
tej 2 ek
zselatin 1 teáskanál
ételfesték 10 csepp
cukor 60 g
víz 200 ml
almalé 200 ml
tehéntúró 25 dkg
cukor 1 ek
citromlé 3 ek
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag
tortabevonó 50 g