r
Nosalty Logó

Zöld csillagtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Zöld csillagtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 475 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2841 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 475 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    177 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1338 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2841 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítés:
  2. Az étcsokoládét összetörjük, és gőz felett megolvasztjuk. A megolvadt csokoládét egy nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkát kissé levágjuk, és a sütőpapírra csillagokat vagy más motívumokat rajzolunk. Ha kész, betesszük a hűtőbe dermedni. Tipp: ha túl forró a csoki, és lehetetlen megfogni a zacskót, ajánlatos egy téli kesztyűt felhúzni.:)
  3. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral A sütőt előmelegítjük 180 fokra
  4. Tészta:
  5. A margarint vagy a vajat egy tálba téve robotgéppel simára eldolgozzuk, majd egymás után hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és alacsony fokozaton (2-esen) összedolgozzuk.
  6. A tojást hozzáadva masszához legnagyobb fokozaton kb. fél percig felverjük.
  7. A lisztet, a kakaót és a sütőport külön tálba kikeverjük, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton robotgéppel eldolgozzuk.
  8. Végül a tésztát az előkészített tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni.
  9. Krém:
  10. Egy tasakGötterspeiseWaldmeistert (helyettehasználhatunk 1 cs őröltzselatint egy kis zöldfesték színezékkel keverve) a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el, DE csak 60 g cukorral, 200 ml vízzel és 200 ml almalével kell elkészíteni, és szobahőmérsékleten lehűlni hagyni.
  11. A túrót a vaníliás cukorral, citromlével és 150 ml már lehűlt zseléfolyadékkal elkeverjük.
  12. A tejszínt a habfixálóval felverjük habbá, majd a túrómasszához adjuk, jól elkeverjük. Ezt a masszát a már kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk, és 1 ½ óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  13. Díszítés:
  14. A már félig megdermedt krémet csillag motívumokkal díszítjük. A csillagok egy csúcsát beleszúrhatjuk srégen a krémbe, így ezek majd kilátszódnak a zseléből.
  15. A díszítés után a maradék zselét ráöntjük a krémre óvatosan, egyenletesen elosztva. Ha hirtelen, csak egy pontra öntjük a zselét, akkor ott a túrótól zavaros lesz a tortazselé.
  16. A tortát újra 3 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3130
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld csillagtorta
Esztella22 16 recept

Számomra nem mindennapi kinézetű tortát egy dr. Oetker oldalon találtam. Kihívás volt első látásra, mert a zselés dolgokkal hadilábon állok... De úgy érzem sikerült valamennyire megbirkóznom a feladattal. Elsősorban a receptet Németországban vagy Ausztriában élő magyaroknak, vagy azon lelkes szakácsainknak ajánlom, akik német kapcsolattal bírnak, és be tudják szerezni a Götterspeise Waldmeister zselés hozzátevőt. A süti nagyon finom, és főleg látványos.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek