Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres burgonyaleves húsgombóccal

Zelleres burgonyaleves húsgombóccal
Zelleres burgonyaleves húsgombóccal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a leveseket. Ez is egy a család kedvencei közül.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadunk egy gerezd felaprított fokhagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és azonnal felöntjük egy korty vízzel.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyforma darabokra vágjuk, majd a hagymás alapon kicsit lepirítjuk.  
  3. Felöntjük vízzel vagy alaplével, és beletesszük az összekötözött petrezselyem- és zellerzöldet. Sózzuk, és frissen őrölt borssal és csipet majorannával fűszerezzük.
  4. A húsgombóchoz a darált húst összedolgozzuk a hozzávalókkal, és botmixer segítségével homogénre pürésítjük, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  5. A húsgombócokat alaplében/húslevesben/vízben 8-10 perc alatt készre főzzük.
  6. A levest tejfölös habarással sűrítjük, és készre forralás után a húsgombócokkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaleves zellerrel és húsgombóccal, zelleres krumplileves húsgombóccal, krumplileves gazdagon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Terézanya
Terézanya Sat, 2016-11-05 15:37

Kedves "A kis gasztronauta"!
Rengeteg receptet készítettem már el innen, de eddig sosem vettem a fáradtságot, hogy regisztráljak.
Most elkészítettem ezt a levest is, és nem tudok mellette csak úgy szó nélkül elmenni.
Ez valami isteni finom, köszönöm, hogy megosztottad. Minden ide tévedőnek ajánlom, hogy próbálja ki, nem fog csalódni.

490
burgonya 3 közepes db
zeller 1 db
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
tejföl 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 csipet
víz 1.5 l
darált sertéshús 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 1 ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 l