Krumplileves kolbásszal, cseresznyepaprikával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
cukroskata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
284
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1134
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
20.7g burgonya12 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
4.1g tészta15 kcal
-
1.7g kolbász7 kcal
-
0.6g cseresznyepaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
62.2g víz0 kcal
Összesen
47
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 503.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
284
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1799.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2013.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1134
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 db cseresznyepaprika
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A hagymát apróra, a kolbászt karikára vágjuk, és kevés olajon addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.
- Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük vízzel, megsózzuk, beletesszük a cseresznyepaprikát, a pirospaprikát, és felforraljuk.
- Amikor már forr, beletesszük a kockatésztát, és addig főzzük, amíg a tészta megfő. Tapasztalatom szerint addigra a krumpli is puha lesz.
- A tálaláskor a tejfölt külön tányérban tesszük az asztalra, mindenki maga tehet belőle a tányérjába.
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9844
- Feltöltés dátuma: 2011. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
cukroskata
25 recept
Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a krumplilevest, ami a paprikáskrumpli és a lebbencsleves kereszteződéséből jöhetett létre, bár nagymamám a tésztát nem pirította meg, és tejföllel be is habarta. Nehéz időkben kolbász nélkül készítette, úgy is finom volt. Eredetileg zsírral készült, de én olajjal csinálom. Amikor először készítettem a saját konyhámban önállóan a levest, olyan erősre sikerült, hogy minden falat után - mint egy igazi sárkány - lángot leheltünk, de a kislányomnak így is ízlett, és el is nevezte erős levesnek. Azóta a családi ételek között ezt a nevet viseli. Elég gyakran készítem, inkább télen, de azért most is ehető :-).