Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pink lady

Pink lady
Pink lady
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vidám és krémes süti, mely egyszerűen összedobható, de néhány órát várakoznia kell a hűtőben, mielőtt fogyasztható.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először keverjük el a szalakálit a tejben.
  2. A lisztet és a margarint morzsoljuk el, majd a porcukrot, a tojást és a szalakális tejet is adjuk hozzá. Nehogy elfelejtsük a császárkörte-aromát!
  3. Nyújtsuk ki 3 vékonyka lapra, épp akkorára, hogy a tepsi hátulján megsüthessük őket.
  4. A krémhez megfőzzük a pudingot, s ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, amit már habosra kevertünk a porcukorral.
  5. Ha megsültek a lapok (10-15 perc/lap), megkenjük az első és a második réteget krémmel, a harmadikat a tetejére tesszük. Konyharuhát és nehezéket pakolunk rá. Sajnos most várnia kell egy éjszakát, amíg meg tud puhulni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: tetszés szerint cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 332
elküldve: 1
receptkönyvben: 373
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

sauer.kirsche

Mióta szakács: 2009.09.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

körtés hatlapos, pink pudingos sütemény, emeletes pink süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csieaci
csieaci Wed, 2011-12-21 14:07

Megsütöttem, most a hűtőben áll...már alig várom, hogy kóstoljak!!!

Móni05
Móni05 Tue, 2011-11-29 21:32

Szia! Én ezt flamingó szeletnek ismerem,és nagyon finom!

focze973
focze973 Mon, 2011-01-03 10:33

 és mitől lesz pink?-a képen mindig olyan magasnak mutat a süti,az enyém pedig mindig lapos lesz,miért ?pedig megvárom,hogy kihüljön a krém,s aztán teszem bele.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-01-03 11:33

Színes a receptben szereplő aromától lesz. Ott van a hozzávalók között.
Ez a süti pedig nem lesz magasabb néhány centinél.

szoleva
szoleva Fri, 2010-12-31 10:37

Szia Klau! Megsütném, csak az nem derül ki számomra, hogy mekkora tepsit takar be. Én szeretem a nagy gáztepsit használni, mivel az jó nagy adagot ad ki és a gyerekem nagyon szereti a sütit.
BUÉK
Éva

claumio
sauer.kirsche / claumio Fri, 2010-12-31 13:09

szia szoleva!

Én egy kb 30 x 35 cm--es tepsivel szoktam csinálni. Szerintem ha nagy gáztepsit használsz, több legyen a krém, mert az nagyon fontos. :)

BuéK !!

471
finomliszt 30 dkg
margarin 50 g
tojás 1 db
szalalkáli 10 g
tej 1.5 dl
császárkörte aroma 25 g
porcukor 4 ek
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tej 6 dl
porcukor 25 dkg
margarin 20 dkg