Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zakuszka ZilkaZil konyhájából

Zakuszka ZilkaZil konyhájából
Zakuszka ZilkaZil konyhájából
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyből jött barátom szerint ez az alapreceptje ennek a számtalan formában variálható, remek dolognak. Ez egy tömény, füstös ízű változat, ami ételízesítőként, de kenyérre kenve is isteni finom. Ha kevésbé karakteres ízűre szeretnénk, akkor a faszénen sütés helyett tegyük egyszerűen sütőbe a zöldségeket. Az alapanyagok bővítésével (bab, lencse, gomba, cukkini...), azok nyílt vagy nem nyílt lángon való sütésével, további fűszerek (kömény, római kömény, bazsalikom, oregánó stb.) hozzáadásával, az állag módosításával megannyi csodás készítmény lehet belőle, ami később bármikor elővehetünk a polcról.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a paprikákat faszénen pirítsuk meg annyira, hogy a héjuk egészen fekete legyen. Tegyük őket azonnal zacskóba, így később könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Húzzuk le a héjukat, és turmixoljuk le a kívánt állagúra. (Akár késsel is felapríthatjuk, ha darabosabb krémet szeretnénk.)
  2. A felforrósodott olívaolajon dinszteljük meg a hagymát. Öntsük rá a paradicsomlevet, tegyük bele a babérlevelet, kakukkfüvet, és főzzük kb. 20 percig. Tegyük hozzá a padlizsános masszát, és főzzük alacsony lángon kb. 30 percig. Sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele egy 1 ek. cukrot.
  3. Tegyük kisebb üvegekbe, kössük le celofánnal, zárjuk le fedővel, és tegyük száraz dunsztba.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 687
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kápia paprikakrém, paprikás-padlizsános krém, paprikakrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
kápia paprika 1 kg
pritaminpaprika 1 kg
paradicsomlé 10 dl
vöröshagyma 1 kg
padlizsán 1 kg
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 dl
babérlevél 4 db
kakukkfű 8 szál
cukor 1 ek