Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikakrém

Paprikakrém
Paprikakrém
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szezonja van a kápia paprikának, nem tudtam kihagyni ennek a receptnek az elkészítését. A Prima Konyha magazinban találtam.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pirítóssal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk és forró sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Félidőben megforgatjuk. (Akkor jó, ha összeesett és barnásra sült.)
  2. A sütőből kivéve tálba tesszük és letakarjuk kb. 10 percre. (Így könnyen le lehet majd húzni a héját.)
  3. Héját lehúzzuk, magházát kivesszük, a koborló magokat leszedegetjük róla.
  4. A sült paprikahúst kisebb darabokra vágjuk.
  5. A hagymát apró kockára vágjuk és 2-3 ek olajon megdinszteljük. A bort ráöntjük és további 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát is, 2-3 percig kevergetjük, majd turmixgépbe tesszük, beledogjuk az apróra vágott fokhagymát és pépesre turmixoljuk.
  6. Sózzuk, borsozzuk, 1 kk balzsamecettel és a maradék olívaolajjal ízesítjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 68 687
elküldve: 3
receptkönyvben: 539
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fehérboros paprikakrém, paprikakrém kápia paprikából

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Tue, 2017-08-29 19:29

Hát nem rossz, és úgy gondolom télre eltéve kitűnő ízesítő lehet pörköltekhez,és egyéb ételekhez, amihez paprika kell
Pont paprika szezon van, kipróbálom, és fehér változatban is
Köszi

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Wed, 2013-03-06 08:54

...és valóban :)
Tegnap este elkészítettem és nagyon fincsi lett (rosé-val is).
Pikáns, nyam-nyam :P

lavira
lavira / lavira Sat, 2012-07-14 15:40

Kedves Kiki,
ma elkészítettem a krémet, nagyon finom lett, bár én bor helyett egy evőkanálnyi whiskeyt (a jó öreg Jacket használtam) tettem bele és benne hagytam minden magot, kivéve azt, ami a csumájával együtt jött ki a tisztításkor és így is teljesen homogén lett. Mindenkinek ajánlani tudom a receptedet :)

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-08-02 19:42

Kedves Gombóc Artúr,

most ismét aktuális: szerintem ha ujjnyi olajréteggel lezárod az üvegben lévő krémet, akkor simán eláll. Én is ki fogom próbálni.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2009-09-17 13:29

Ez igen jól hangzik! Csak egy apró megjegyzés, s nem okoskodni akarok! :) Ha valaki nem idegenkedik túlságosan a magoktól, az hagyjon benne valamennyit, mert a paprikamag olaja igen értékes vitaminban, s ha úgy is turmixolva van, talán nem lesz túlságosan zavaró. Szép napot: Mrs Smith

121
kápia paprika 1 kg
vöröshagyma 1 db
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 1 kk
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 1 gerezd