r
Nosalty Logó

Paprikakrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 687 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2220 micro
  • β-crypt
    670 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 115 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1054 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    13318 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 687 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk és forró sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Félidőben megforgatjuk. (Akkor jó, ha összeesett és barnásra sült.)
  2. A sütőből kivéve tálba tesszük és letakarjuk kb. 10 percre. (Így könnyen le lehet majd húzni a héját.)
  3. Héját lehúzzuk, magházát kivesszük,a koborló magokat leszedegetjük róla.
  4. A sült paprikahúst kisebb darabokra vágjuk.
  5. A hagymát apró kockára vágjuk és 2-3 ek olajon megdinszteljük. A bort ráöntjük és további 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát is, 2-3 percig kevergetjük, majd turmixgépbe tesszük, beledogjuk az apróra vágott fokhagymátés pépesre turmixoljuk.
  6. Sózzuk, borsozzuk, 1 kk balzsamecettel és a maradék olívaolajjalízesítjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 76418
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.

Ajánló

Pirítóssal tálaljuk.

Receptkategóriák

Szezonja van a kápia paprikának, nem tudtam kihagyni ennek a receptnek az elkészítését. A Prima Konyha magazinban találtam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez igen jól hangzik! Csak egy apró megjegyzés, s nem okoskodni akarok! :) Ha valaki nem idegenkedik túlságosan a magoktól, az hagyjon benne valamennyit, mert a paprikamag olaja igen értékes vitaminban, s ha úgy is turmixolva van, talán nem lesz túlságosan zavaró. Szép napot: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett az eredmény, máskor is meg fogom csinálni! :)

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Télire is el lehet tenni valahogy!?

szépróza

Kedves Gombóc Artúr, most ismét aktuális: szerintem ha ujjnyi olajréteggel lezárod az üvegben lév? krémet, akkor simán eláll. Én is ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Kedves Kiki, ma elkészítettem a krémet, nagyon finom lett, bár én bor helyett egy ev?kanálnyi whiskeyt (a jó öreg Jacket használtam) tettem bele és benne hagytam minden magot, kivéve azt, ami a csumájával együtt jött ki a tisztításkor és így is teljesen homogén lett. Mindenkinek ajánlani tudom a receptedet :)

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy ízlett! Szép Napot! Kiki

Ágicámdrágám

Kedves Kiki! Kérdezném,hogy a fehérbor száraz,édes,félszáraz,stb. melyik legyen? Köszi Ági

Törölt felhasználó

Szia! Száraz a legjobb, de a félszáraz is m?ködik. Üdv Kiki

Ágicámdrágám

Köszi:)

Szilvi6

Vajon száraz rosé is jó lehet bele?

Törölt felhasználó

Szerintem igen! üdv Kiki

Szilvi6

...és valóban :) Tegnap este elkészítettem és nagyon fincsi lett (rosé-val is). Pikáns, nyam-nyam :P

terranova56

Hát nem rossz, és úgy gondolom télre eltéve kit?n? ízesít? lehet pörköltekhez,és egyéb ételekhez, amihez paprika kell Pont paprika szezon van, kipróbálom, és fehér változatban is Köszi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek