r
Nosalty Logó

Zabpelyhes torta vaníliakrémmel

Skorpió
Zabpelyhes torta vaníliakrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

459
Kalória
7.2g
Fehérje
45.1g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
62.2g
Víz
117.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
20g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 5461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    327.8 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3691 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A forró vízben elkeverjük a zabpelyhet, ésállni hagyjuk 10 percig, közben előmelegítjük a sütőt.
  2. A lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt almát összekeverjük egy tálban.
  3. Ha letelt a 10 perc, a zabpehellyel elkeverjük a cukrot, a vajat, majd a tojást is. Ezt a zabpelyhes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  4. A tésztánkat beleöntjük a zsírozott-lisztezett formánkba, és megsütjük. (tűpróba)
  5. Ha megsült a tésztánk, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána óvatosan, de határozottan rácsra borítva hűtjük ki teljesen.
  6. A pudingot az előírás szerint készítjük, de annyi különbséggel, hogy a tejbe elkeverünk 2 tojást is, és így főzzük a pudingot.
  7. Kihűtjük a pudingot, és közben a vajat/margarint a cukorral/édesítővel habosra keverjük.
  8. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverjük robotgéppel a habos margarinhoz, majd ízesíthetjük még aromával.
  9. A tésztánkat félbevágjuk, és a krém felével megtöltjük.
  10. A maradék krémet bevonásra, és díszítésre használjuk. Tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Szülinapra készült a torta. Régóta kerestem zabpelyhes torta receptet, majd miután megtaláltam, rögtön átalakítottam az aktuális igények szerint. Az eredeti receptben rengeteg cukor van, de így csökkentett mennyiségben nagyon finom. Ha leves az alma, akkor nyomkodjuk ki. Ez a tészta tömöttebb a sima piskóta tésztánál, és nem is olyan vastag, azonban laktatóbb, és nem érezni ki a zabpelyhet.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!