Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta sütés nélkül

Almatorta sütés nélkül
Almatorta sütés nélkül
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az egyszerű és gyors édességeket, mivel három gyermekem van. Tortát sütni nem nagyon tudok, így az egyszerűbb módját kerestem e célra, könnyű elkészíteni, és a gyerekek is szeretik.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csatos tortaformába egy sor babapiskótát kirakunk.
  2. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk, a 3 dl vízzel és cukorral összekeverjük a pudingport, és hozzáadjuk az almához a fahéjjal és a citromlével együtt.
  3. Pár perc kevergetéssel sűrűre főzzük, picit hagyjuk hűlni.
  4. A krém felét rátesszük a babapiskótára, aztán babapiskóta sor, majd megint krém. Díszítésnek banánt használtam és tortadarát, de lehet tejszínhabot is, csak nem volt most itthon.
  5. Dermedésig hűtőbe tesszük, nekem olyan 2-3 óra alatt jó lett. Csatos formát eltávolítjuk, és szeleteljük.
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 27 191
elküldve: 18
receptkönyvben: 347
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babapiskótás almatorta, sütés nélküli almás torta, gyors almatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2012-06-05 18:38

Szia Szilvi! Igen mindkét pudingport belekevertem, de lehet sima vaníliás pudingpor is mindkettő, csak nekem így volt itthon egy tejszínes, egy vaníliás, így is finom lett, nem nagyon érezhető a sütiben.

szilvi58
szilvi58 Mon, 2012-06-04 21:24

Kedves Heni!
Nagyon tetszik a recepted, csak kicsit bajban vagyok az elkészítésével. 2 csomag és kétféle pudingport írsz, s a receptből nekem nem világos, hogy a 3 dl vízbe mind a kettőt belekevered? Akkor miért kellenek különböző ízűek?
Szilvi

333
babapiskóta 200 g
alma 1 kg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéj 1 csipet
xilit 2 ek
víz 5 dl
banán 2 db
fehér tortadara 1 ek
tejszínhab 4 ek