r
Nosalty Logó

Zabos bagel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zabos bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 2775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 137 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8130.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    4741 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 2775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézes langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut.
  2. A finomlisztet, teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet és a napraforgómagot a sóval összekeverjük.
  3. A felfuttatott élesztőt a lisztkeverék közepébe öntjük, és sima tésztává dagasztjuk (a langyos vizet apránként adagoljuk).
  4. A tésztát egy gombolyagba gyúrjuk, és kb 45 percig meleg helyen kelesztjük (de legalább addig, míg duplájára nem dagad).
  5. Amikor megkelt a tészta, 10-12 golyót formálunk belőle, a golyók közepébe ujjunkkal kb 3 centis lyukat fúrunk, és kb 20-30 percig újra kelesztjük a most már bagel formájú tésztát.

A főzéshez

  1. Egy magas falú edényben vizet forralunk mézzel, sóval és szódabikarbónával.
  2. A hőt lejjebb vesszük, hogy csak gyöngyözzön a víz, és a bageleket egyenként, vagy edény mérettől függően többet is belehelyezünk, és 45-45 másodpercig főzzük mindkét oldalukat.
  3. 2 villa segítségével kivesszük őket, kicsit lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsibe helyezzük.

A tetejére

  1. Tetejüket megszórjuk a tetszőlegesen választott magvakkal (opcionális egy kis olvasztott vajjal vagy tojással lehet megkenni a tetejüket előtte, arra jobban tapadnak a magocskák).
  2. Végül 220 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6650
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 28.

Ajánló

Elkészíthetjük édesen is, akkor 2-3 evőkanál mézzel édesítjük, kb 100 g mazsolát adunk hozzá, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

Receptkategóriák

Mióta megkóstoltam egy kávézóban a bagelt, magam is el akartam készíteni, de persze mint mindig, egy kis fordulattal a receptben. Izgalmas péksüti, és jó, hogy otthon is egyszerűen el lehet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!