Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wokban sült spenót

Wokban sült spenót
Wokban sült spenót
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, finom és egészséges köret, ami sokfajta ételhez passzol. Ázsiában rengeteg féle levélzöldséget termelnek és fogyasztanak. Ezeknek a zöldségeknek rendkívül magas a fehérje, kalcium és K vitamin tartalmuk, de egyéb tápanyagokban is dúskálnak. A receptet készíthetjük bok choy-jal vagy víziparajjal is, bár ezek nehezebben beszerezhető alapanyagok. A blogomon többet is olvashatsz ázsiai ételekről.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen ázsiai hal vagy húsétel mellé ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy wokban hevítsünk olajat, és dobjuk rá a felszelt fokhagymát, amit addig süssünk, amíg éppen megpirul. 
  2. Dobjuk rá az alaposan megmosott és lecsepegtetett spenótot, sózzuk meg, locsoljuk meg szójaszósszal, és párszor (kézzel) forgassuk át.
  3. Amikor éppen összeesik, tehát minden levél átpárolódik, rákerülhet a szezámolaj is.
  4. Ekkor kész is van, és ne is pirítsuk tovább, mert elveszítheti szép élénk színét, és túl sok levet enged ki.
  5. Tálaláshoz megszórhatjuk egy kevés szezámmaggal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 008
elküldve: 3
receptkönyvben: 311
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült spenót, sült fokhagymás parajlevél, wokban készített spenótlevél

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

74
spenót 300 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
szójaszósz 1 teáskanál
szezámolaj 3 csepp
szezámmag 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek