r
Nosalty Logó

Olaszos sült zöldségek padlizsánágyon

Nihonka
Olaszos sült zöldségek padlizsánágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

156
Kalória
6g
Fehérje
15.9g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
308.6g
Víz
7.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    3104 micro
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    3730 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    12416 micro
Összesen 628 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a padlizsánt és a cukkinit is. Szeleteljük fel mindkettőt hosszában.
  2. A padlizsánszeleteket áztassuk 10 percre sós-jeges vízbe, így nem lesz keserű, a cukkinit pedig sózzuk meg mindkét oldalról, hagyjuk, hogy egy kicsit megereszkedjen.
  3. Közben a bazsalikomot aprítsuk fel, a fokhagymát is, majd keverjük bele az olívaolajba. Ezután adjunk hozzá a sót, borsot ízlés szerint, és jól keverjük össze.
  4. A padlizsánt és cukkinit konyhatörlő papírral lazán töröljük meg. Ezután a padlizsánszeleteket kenjük meg jól a fokhagymás-bazsalikomos olajjal, majd egyenként minden szeletre tegyünk egy cukkiniszeletet.
  5. Ezután rákerül a cukkini szélességére vágott vékony lapkasajt, majd paradicsomszeletek, paprika és a karikákra vágott póréhagyma. Végül lazán sózzuk, borsozzuk.
  6. Tepsire tegyünk alufóliát, vékonyan kenjük meg olajjal, majd rakjuk rá a zöldséges "padlizsánágyakat". Előmelegített sütőben 15 percig süssük 200 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Mivel nem fogyasztok köretnek sem rizst, sem burgonyát, vagyis szénhidrátot, így ezt találtam ki az otthon lévő zöldségekből. Isteni finom, gyorsan elkészül és hidegen is kiváló.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...