r
Nosalty Logó

Sült paradicsomfészek 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Sült paradicsomfészek 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 281 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1126 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 281 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    3681 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 1126 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1502 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan levágjuk. (Ha nagyon gömbölyű az aljuk, akkor onnan is levágunk egy vékonyka szeletet, hogy stabilan csücsüljenek majd a tálban.) Belsejüket sárgadinnyevájóval óvatosan kiszedjük.
  2. Mindegyikbe kenünk 1-1 tk krémsajtot, megszórjuk borssal és bazsalikommal.
  3. A sütőt előmelegítjük, és kiolajozunk egy sütőtálat, amiben kényelmesen elférnek a paradicsomok.
  4. Minden előkészített paradicsomba óvatosan beleöntünk egy tojást, megszórjuk kevés paprikával és parmezánnal, majd a sütőtálba rendezzük őket.
  5. 20 perc alatt készülnek el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7701
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

Sonka, friss kifli! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ötletes húsvéti finomságokat keresgéltem a neten, mikor erre a receptre bukkantam egy francia gasztrooldalon. Vacsorára azonnal ki is próbáltam, nagyon finom és mutatós étel. Azóta több magyar oldalon is rábukkantam a receptjére (ilyen-olyan módosításokkal). Azt gondolom, nem véletlen ilyen népszerű: gyors, finom, látványos!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezzel a recepttel fogom elkészíteni húsvét vasárnapra: http://www.nosalty.hu/recept/hazisonkas-palacsintabatyu Ajánlom másoknak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.