Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paradicsomfészek 2.

Sült paradicsomfészek 2.
Sült paradicsomfészek 2.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ötletes húsvéti finomságokat keresgéltem a neten, mikor erre a receptre bukkantam egy francia gasztrooldalon. Vacsorára azonnal ki is próbáltam, nagyon finom és mutatós étel. Azóta több magyar oldalon is rábukkantam a receptjére (ilyen-olyan módosításokkal). Azt gondolom, nem véletlen ilyen népszerű: gyors, finom, látványos!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sonka, friss kifli! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan levágjuk. (Ha nagyon gömbölyű az aljuk, akkor onnan is levágunk egy vékonyka szeletet, hogy stabilan csücsüljenek majd a tálban.) Belsejüket sárgadinnyevájóval óvatosan kiszedjük.
  2. Mindegyikbe kenünk 1-1 tk krémsajtot, megszórjuk borssal és bazsalikommal.
  3. A sütőt előmelegítjük, és kiolajozunk egy sütőtálat, amiben kényelmesen elférnek a paradicsomok.
  4. Minden előkészített paradicsomba óvatosan beleöntünk egy tojást, megszórjuk kevés paprikával és parmezánnal, majd a sütőtálba rendezzük őket.
  5. 20 perc alatt készülnek el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 230
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojással töltött sült paradicsom, paradicsomban sült tojás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
paradicsom 8 közepes db
krémsajt 8 dkg
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 tk
tojás 8 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
parmezán sajt 4 dkg
napraforgó olaj 1 ek