r
Nosalty Logó

Vörösboros-zöldborsós sertéspörkölt ketchuppal

Hobbychef
Vörösboros-zöldborsós sertéspörkölt ketchuppal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

470
Kalória
35g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
412.8g
Víz
87.1g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    412.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3096 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    825.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6192 micro
  • Lut-zea
    6653 micro
Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    596 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a húst kockára vágjuk, a paprikákat szeleteljük, a paradicsomot daraboljuk.
  2. A zsíron megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst. Fehéredés után hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük. Majd öntünk rá vizet, fedő alatt pároljuk.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk a zöldborsót is, s beleöntjük a bort.
  4. Amikor már minden megfőtt, tálalunk.
  5. A tányérra szedünk a zöldborsós pörköltből, nyomunk rá ketchupot. Kenyérrel, vörösborral fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p

Ha nem egy szokásos pörköltre vágysz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...