Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt pirított tarhonyával

Sertéspörkölt pirított tarhonyával
Sertéspörkölt pirított tarhonyával
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom kedvenc étele, így illő volt végre, hogy én is el tudjam készíteni. A szüleimtől és nagyszüleimtől már régóta ellestem, hogyan is kell ezt jól csinálni.

hozzávalók / 4 adag

Sertéspörkölt

Pirított tarhonya

Szólj hozzá!

elkészítés

Sertéspörkölt

  1. Sertészsíron felrakjuk pirítani a szalonnát. Amikor már jól összesült, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Amikor ez is üvegesre pirult, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Mehet rá egy kis só. Ezt addig sütjük, amíg sűrű masszává nem alakul.
  3. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és ismét megsózzuk, megborsozzuk, hintünk rá őrölt fűszerköményt. Én szinte minden húsra teszek fűszerköményt, mert ez elveszi az erős "hús" ízt.
  4. A húst kifehéredésik sütjük nagyobb lángon, majd jól megszórjuk pirospaprikával, kicsit pirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje (sokkal több vizet nem érdemes rá tenni, mert maga a hús is fog vizet ereszteni).
  5. Ezt követően lefedjük, és alacsony lángon rotyogtatjuk. A sertés korától függően 1-2 óra múlva (ha már megpuhult), lehet akár 3 is, levesszük a fedőt, és elsütjük a levét. Amikor már szaftos a hús és nem pedig leves, elzárjuk a gázt, és már kész is.

Pirított tarhonya

  1. Étolajon felrakjuk pirítani a tarhonyát. Amikor már elkezd barnulni, megsózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
  2. Ha már kellően megpirult, jöhet rá egy kis fűszerpaprika, majd a víz. Lefedjük, és alacsony lángon főzzük. 10-15 perc múlva nézzük meg mennyire puha, ha esetleg igényel még vizet, öntsünk rá egy kicsit.
  3. Én mindig fokozatosan adagolom a vizet, így nem lesz "mászkos" a végén. Ha megpuhult, pirítsuk le róla a maradék, remélhetőleg igen kevés vizet, szedjük rá a pörköltet, és savanyúsággal vagy salátával fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 516
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

disznópörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

794
sertészsír 1 ek
sertéscomb 70 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 0.5 l
napraforgó olaj 1 ek
tarhonya 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 0.5 l