r
Nosalty Logó

Csípős sertéspörkölt lapockából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Góth Gergő
Csípős sertéspörkölt lapockából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3434 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3456.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    928 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 3434 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéslapockát alaposan átmossuk, majd tetszés szerint felkockázzuk. Én kis kockákra szeretem vágni. A lila hagymát is felkockázzuk. A fokhagymát összetörjük a kés oldalával, majd nagyon apróra vágjuk. A paprikákat felcikkezzük. Közben felrakjuk a tésztát forrni sós vízben.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymákat, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat. Nem sokkal utána a felkockázott húst is hozzáadjuk. Addig forgatjuk, amíg a hús nem kap fehér színt. Utána felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
  3. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és fűszerpaprikával. Fedőt nem teszünk rá, a víz folyamatosan párolog, de a húsnak több idő kell, amíg megpuhul. (Kétszer kellett még hozzáadnom vizet, hogy legyen elég leve.)
  4. Körülbelül fél óra kell a húsnak ,hogy megpuhuljon, érdemes figyelni a vizet, és néha alákeverni. Ha már elég puha a hús, akkor hagyjuk elpárologni a víz nagy részét, és így egy nagyon sűrű szaft marad vissza.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10837
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Ajánló

Szerdai ebédre, amikor semmihez sincs kedved, de ennél egy jót, akkor a legjobb egy jó pörkölt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős sertéspörkölt lapockából
Góth Gergő 8 recept

Könnyen elkészíthető, finom pörkölt. Különösebb előkészületet nem igényel, és olcsón elkészíthető. Ki akartam próbálni egy kicsit csípősebb változatot, és sikerült megtalálnom az egyensúlyt a csípős és az ízletes között.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek