Csípős sertéspörkölt lapockából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Góth Gergő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g sertéslapocka393 kcal
-
11g napraforgó olaj100 kcal
-
57g lilahagyma21 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
167g tészta618 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1144
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
12 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3434
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30g sertéslapocka71 kcal
-
18 kcal
-
10.2g lilahagyma4 kcal
-
6g zöldpaprika1 kcal
-
3.2g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
30g tészta111 kcal
-
18g víz0 kcal
Összesen
206
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 309.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
1144
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.6 g
Zsír
-
Összesen 132 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3456.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 445 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 1939 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 928 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 350 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1261 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
3434
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
2 csipet bors
-
3 csipet só
-
1 csipet bazsalikom
-
4 csipet fűszerpaprika
Elkészítés
- A sertéslapockát alaposan átmossuk, majd tetszés szerint felkockázzuk. Én kis kockákra szeretem vágni. A lila hagymát is felkockázzuk. A fokhagymát összetörjük a kés oldalával, majd nagyon apróra vágjuk. A paprikákat felcikkezzük. Közben felrakjuk a tésztát forrni sós vízben.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymákat, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat. Nem sokkal utána a felkockázott húst is hozzáadjuk. Addig forgatjuk, amíg a hús nem kap fehér színt. Utána felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
- Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és fűszerpaprikával. Fedőt nem teszünk rá, a víz folyamatosan párolog, de a húsnak több idő kell, amíg megpuhul. (Kétszer kellett még hozzáadnom vizet, hogy legyen elég leve.)
- Körülbelül fél óra kell a húsnak ,hogy megpuhuljon, érdemes figyelni a vizet, és néha alákeverni. Ha már elég puha a hús, akkor hagyjuk elpárologni a víz nagy részét, és így egy nagyon sűrű szaft marad vissza.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11008
- Feltöltés dátuma: 2018. november 12.
Ajánló
Szerdai ebédre, amikor semmihez sincs kedved, de ennél egy jót, akkor a legjobb egy jó pörkölt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Góth Gergő
8 recept
Könnyen elkészíthető, finom pörkölt. Különösebb előkészületet nem igényel, és olcsón elkészíthető. Ki akartam próbálni egy kicsit csípősebb változatot, és sikerült megtalálnom az egyensúlyt a csípős és az ízletes között.