Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sertéspörkölthöz
-
250g sertéscomb455 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
42g lecsópaprika8 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
33g víz0 kcal
A tarhonyához
-
50g tarhonya186 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
Összesen
937
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sertéspörkölthöz
-
1500g sertéscomb2730 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
250g lecsópaprika50 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0 kcal
-
25g só0 kcal
-
8g fekete bors20 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
200g víz0 kcal
A tarhonyához
-
300g tarhonya1113 kcal
-
4g só0 kcal
-
600g víz0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
5617
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sertéspörkölthöz
-
41.8g sertéscomb76 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
7g lecsópaprika1 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
4.2g füstölt szalonna27 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.2g fekete bors1 kcal
-
1.3g sertészsír11 kcal
-
5.6g víz0 kcal
A tarhonyához
-
8.4g tarhonya31 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
16.7g víz0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
Összesen
156
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 2077 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 423.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
937
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 362.4 g
Zsír
-
Összesen 331.3 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18225.4 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 491 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 4168 mg
-
Nátrium 12461 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2541.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 117 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 822 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 327 micro
-
β-karotin 4585 micro
-
β-crypt 762 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 3473 micro
Összesen
5617
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 143 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A sertéspörkölthöz
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
15 dkg füstölt szalonna
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
2.5 dkg só
-
3 ek sertészsír
A tarhonyához
-
30 dkg tarhonya
-
1 kávéskanál só
-
6 dl víz
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
A sertéspörkölthöz
- A szalonnát kockázzuk fel, majd egy lábasban zsíron pirítsuk meg. Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, majd felkockázott paprikát. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, hozzáadhatjuk a közben felkockázott paradicsomot is. Ha a zöldségek lepirultak, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők jobb, ha lehúzzák a tűzről az edényt, nehogy a paprika leégjen. Ha a fűszerpaprika felhabzott, kiadta magából az illóolajat, így kevés vízzel vagy csontlével öntsük fel. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, így fogjuk elérni a sűrű, jóízű pörköltszaftot.
- A sertéshúst kockázzuk fel, nem túl nagyra, kb. 2x2 cm-es darabokra. Adjuk az alaphoz, sózzuk meg, és ízesítsük köménnyel, zúzott fokhagymával, valamint fekete borssal. Közepes lángon pirítsuk a húst, ügyelve arra, hogy ne égessük oda. A hús levet fog engedni, nem is keveset, de arra nincs szükség, így szépen főzzük el.
- Az elfőzött levet pótoljuk csontlével vagy kevés vízzel. Mindig csak keveset adjunk hozzá, ne főzzük a húst! Kóstoljuk közben a levét, ízesítsük, ha szükségesnek érezzük.
- Ha a hús megpuhult, az étel elkészült.
A tarhonyához
- Lábasban olvasszuk fel a zsírt. Adjuk hozzá a tarhonyát, és folyamatos keverés mellett pirítsuk zsemleszínűre. Ha ezzel megvagyunk, adjunk hozzá kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, majd forraljuk fel.
- Fedjük le az edényt, és kis lángon főzzük 15 percig.
- Végül tálaljuk a pörköltet tarhonyával.
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5714
- Feltöltés dátuma: 2014. február 25.
Ajánló
Tarhonya helyett köretként adhatunk mellé galuskát, törtburgonyát vagy párolt rizst is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nem különösebben érdekes a sztory, általában pörköltet marha- vagy birkahúsból szeretek főzni, a sertéshús többnyire sültekben szokott felbukkanni. Ezzel együtt pörköltnek is, paprikásnak is kiváló, ha megfelelően készítjük el.