r
Nosalty Logó

Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas-petrezselymes galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas-petrezselymes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombapaprikás

Galuska

Tálalás

Összesen 803 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombapaprikás

Galuska

Tálalás

Összesen 2413 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombapaprikás

Galuska

Tálalás

Összesen 102 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    1505 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 803 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1696.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    1117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    4516 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5231 micro
Összesen 2413 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    217 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Gombapaprikás

Galuska

Tálalás

Elkészítés

Gombapaprikás

  1. A hagymát és a gombát felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát, chilit aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikát, a chilit, majd a paradicsomot, s a gombát, fűszerezzük. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntjük a vörösbort. Végül belekeverjük a tejföl felét.

Galuska

  1. Közben - míg a gomba dinsztelődik - elkészítjük a a galuska tésztáját, a tojást összekeverjük a liszttel, az aprított petrezselyemmel, s vízzel.
  2. A masszát sós, forró vízbe szaggatjuk. Nagy galuskákat készítünk. Kikanalazzuk a vízből.

Tálalás

  1. Tálalunk, a tányérra szedünk galuskát, rakunk rá vajat, mellészedjük a gombapaprikást. Kanalazunk rá tejfölt, s díszítjük egy chilivel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1045
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas-petrezselymes galuskával
Hobbychef 738 recept

Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem tésztával, rizzsel, krumplival vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas, petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el.

Hozzászólások

Hozzávalók

Gombapaprikás

Galuska

Tálalás

Címlapról ajánljuk