r
Nosalty Logó

Szegfűgomba paprikás tárkonyosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szegfűgomba paprikás tárkonyosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 542 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2171 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 542 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7618.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    4237 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    4923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    175 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2171 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a megmosott, megtisztított szegfűgombát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Majd ha megpuhult, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a lisztet is. Amikor összekavarjuk, felöntjük a tejjel, és annyi vízzel, amennyit felvesz (közben is pótoljuk vízzel, attól függően, hogy mennyire akarjuk sűrűre).
  3. Belenyomjuk a sajtkrémet, és összekavarjuk, rátesszük a tetejére a leveskockát. Kicsit hagyjuk összefőni, majd jöhet a két csipet tárkony és az ecetes leve. Összeforraljuk, és kész.
  4. Szarvacska tésztával, melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12481
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt lefagyasztva szegfűgombánk, amit a nyáron szedtünk a sógornőm telkén. Rengeteg volt idén, ezért muszáj volt lefagyasztani (hagymásan, megdinsztelve). Elővettem a gombát, és azon gondolkodtam, hogy hogyan készítsem el. Elsőre a tárkony jutott eszembe és a tej. A párom azt mondta, hogy ilyen finom gombás ételt még nem evett. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek