Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros pulykanyakpörkölt fusillival

Vörösboros pulykanyakpörkölt fusillival
Vörösboros pulykanyakpörkölt fusillival
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételt a pulykanyak imádóknak ajánlom. Én nagyon szeretem. A tésztafőzéssel kapcsolatban egy tanács: Ne higgyünk a gyártónak! A zacskón 7 perc volt a javasolt főzési idő, 7 percnél még kemény volt a tészta, pedig a villanytűzhelyen a 7-es, majd 8-as fokozaton főztem, végül a forrástól számított 13 perc után értem a el a fogkeménységet.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A körethez, tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykanyakakat fűszerezzük, egy serpenyőben libazsírban megsütjük, majd félretesszük.
  2. A zsírba beletesszük az aprított hagymákat, megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chili paprikát, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt és ketchupot. Pörköltszaft kockát is morzsolhatunk rá.
  4. Visszatesszük a pulykanyakakat, feleresztjük vízzel, főzzük. Amikor már majdnem puha, öntünk hozzá vörösbort.
  5. Közben al dente megfőzzük a tésztát.
  6. Tálalunk. A tányérra rakunk tésztát, rá egy nagyobb pulykanyakat, és meglocsoljuk a szafttal, teszünk rá egy chili paprikát. Ecetes uborkával fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 475
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykapörkölt tésztával, chilis pulykanyak pörkölt, pulykapörkölt nyakból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Wed, 2014-02-19 08:20

Szia

Látom , nagyon finomakat főzöl. Szeretem a szaftos , húsos ételeket. A köretek változatossága is kedvemre vannak. Van mit tanulnom! :) Gratulálok és további jó főzést kívánok!
Tisztelettel: Tésztásfül, alias: Molnár Ellák :)

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2014-02-19 13:35

Örülök, hogy tetszenek a főztjeim. Köszönöm a jó kívánságokat. Én is gratulálok neked, amint láttam, Te voltál a Hét szakácsa!
Üdv. Hobbychef/Endre

sarai eva
sarai eva Tue, 2013-11-19 21:19

Elmentettem a receptedet,mert nagyon gusztusos. Bár én nem szeretem a csípős ételeket de elfogom készíteni az erős fűszerek nélkül. Biztos jó lesz anélkül is.

799
pulykanyak 4 db
libazsír 1 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 3 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 1 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 csipet
chili 4 db
chiliszósz 1 ek
ketchup 1 ek
fusilli tészta 25 dkg