Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos tejfölös pulyka vegyes körettel

Rozmaringos tejfölös pulyka vegyes körettel
Rozmaringos tejfölös pulyka vegyes körettel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Blanka unokám kedvére készítettem pont tegnap, nem kis megelégedettségére.... Ám minden olyan esetben előveszem, ha vendégem az újdonságtól idegenkedik, de szeretném vele megismertetni ezt az arab eredetű köretet, vagy alakját félti... Hiszen a zöldségköretből akár repetázhat is a jóllakáshoz. Aki ügyes, akár a hús elkészülte alatt a körettel is elkészül, így gyors ételnek nevezhetem....

hozzávalók / 4 adag

Pulyka

Köret

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik szeretik a nem mindennapi ízeket... valamint ha különböző étkezési szokású vagy igényű vendéged érkezik, hiszen a tejföl akár laktózmentes is lehet, arra érzékenyek esetén.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pulyka

  1. Az aprított vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük, majd félrehúzva a fűszerpaprikát elkeverjük benne.
  2. A mosott és aprított pulykacombfilét - visszatolva a lángra - hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majd átforgatás után felöntjük csészényi vízzel.
  3. Időközben a megmosott paradicsomot és paprikát négy felé vágva hozzáadjuk, együtt a rozmaringgal, amit kissé kés fokával megtörünk, hogy jobban és könnyebben kijöjjön az aromája.
  4. A hús szinte teljes puhulásáig, ha szükséges, (most már csak kis mennyiségű) vízzel felöntjük, majd rövid időre félrehúzva, fokozatosan hozzákeverjük hőkiegyenlítéssel a tejfölt, és utolsó rövid forrás után elkészült.

Köret

  1. Amíg a hús párolódik, a leveskockát feloldva, forrás után szitán vagy illeszkedő lyukas tálban megpároljuk a vegyes zöldséget, és külön tálra téve, melegen tartva félretesszük.
  2. A zöldség elkészülte után egy jól zárható, illetve fedhető edénybe szórjuk a kuszkuszt. A már meglévő leveskockaléből elkülönítünk fél liternyit, ha szükséges, utána sózzuk, és az olívaolajat belekeverjük, majd az egészet a kuszkuszra öntjük, kissé meglötyköljük, és jól záródóan lefedjük, öt perc után ismét meglötyköljük, ha lenne leve, és negyedóra múlva felnyitva, tálalható.
  3. A képen látható módon tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sanyinagyi

Mióta szakács: 2013.03.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Blankakusz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

793
pulykacomb 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
libazsír 2 ek
tejföl 400 g
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
rozmaring 2 szál
víz 1.5 dl
kuszkusz 25 dkg
leveskocka 1 db
zöldségkeverék 50 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
víz 5 dl