Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kuglóf Glaser konyhájából

Vörösboros kuglóf Glaser konyhájából
Vörösboros kuglóf Glaser konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát kuglófforma helyett süthetjük őzgerinc-, torta- vagy akár muffinformákban is. A tésztához kavarhatunk 50 g mazsolát is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A vörösboros mázhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a kétféle cukorral, fahéjjal és a sóval krémesre keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát is. A lisztes keveréket és a vörösbort váltakozva a vajas-tojásos keverékhez dolgozzuk. A csokoládéreszeléket a tésztához keverjük.
  3. A kuglófformát (0,9 l űrtartalom) kevés vajjal kikenjük.
  4. A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  5. A porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vörösbort, és simára kavarjuk. A mázat a kihűlt süteményre locsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf vörösboros mázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2018-03-27 18:55

A tesztahoz 75 ml bor kell. A boros üvegek ürtartalma pedig altalaban 750 ml.

473
vaj 150 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 tk
1 csipet
tojás 2 db
száraz vörösbor 75 ml
finomliszt 125 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 tk
mandula 25 g
csokoládé 50 g
porcukor 60 g
vörösbor 15 ml