Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires kovászos-kamut lisztes minikuglófok

Kefires kovászos-kamut lisztes minikuglófok
Kefires kovászos-kamut lisztes minikuglófok
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam a boltban a kamut lisztet, és beindult a kísérletező kisördög... Megvettem, mielőtt tudtam volna, mi az... Ez volt az első kovászos próbálkozásom. Évi néni kefíres kovászos kuglóf receptje mentett meg. Szerettem volna egy gyönyörű, aranybarna lyukacsos tésztát elérni, mint az Ő receptjében is.

hozzávalók / 8 adag

A kovászhoz

A kuglófhoz

ajánlat

A kamut liszt finom homoknak néz ki. Sok nedvességet szív fel. Alacsony hőfokon kell sütni, mert hamar megég. Ízében enyhén a mákra hasonlít. Az ősi egyiptomiak használták.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kefirt és a 2 ek kamut lisztet összekeverjük, és két napig hagyjuk állni. Naponta legalább egyszer átkeverjük. (Torma kefirkovász receptje itt is bevált. Az ősi technikák és az ősi alapanyagok jól működnek együtt.)
  2. Ha szépen felfutott, hozzáadjuk a vizet, tojást és a tejet. Csomómentesre keverjük.
  3. Belekeverjük a kamut liszt felét. Csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a maradék kamut lisztet és a késhegynyi sót. A kevert piskótára hasonlít majd.
  5. Vastagon kivajazott mini kuglóf formákba öntjük, háromnegyed részig.
  6. Az utolsó egyharmad tésztába belekeverjük a szárított cseresznyét, ami helyett mazsolát, szárított barackot vagy más aszalt gyümölcsöt is tehetünk.
  7. Legalább két órán át kelni hagyjuk, míg kitölti a kuglóf formácskákat.
  8. 160 Celsius fokra előmelegített sütőben 55 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. Kicsit becsapós, mert a tészta nagyon nedves. Ha csak olajszerű réteg marad a tűn, akkor a tészta átsült. Ha biztosra akarsz menni, és bennhagyod a sütőben még pár percet, semmi baja nem lesz, de csak 160 Celsius fokon!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kamut lisztes minikuglóf, kefírkovászos mini kuglófok, gyümölcsös mini kuglófok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

224
kefir 2 dl
kamut liszt 2 dkg
kamut liszt 30 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
víz 1 dl
finomítatlan nádcukor 6 ek
1 késhegynyi
aszalt gyümölcsök 10 dkg