r
Nosalty Logó

Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal

Ana's Kitchen
Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1093
Kalória
61.9g
Fehérje
132.8g
Szénhidrát
29g
Zsír
247.4g
Víz
116.7g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    742.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 3279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1911 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat és a hagymát, majd üvegesre dinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. Utána a vörösbort és a passzírozott paradicsomot is adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük.
  3. Felöntjük vízzel és hagyjuk legalább 1 órán át főni.
  4. A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Forrásban lévő vízbe teszünk egy kevés olajat és utána belerakjuk a tésztát főni!
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek