r
Nosalty Logó

Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ana's Kitchen
Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1093 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3279 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 3279 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1911 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 Kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat és a hagymát, majd üvegesre dinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. Utána a vörösbort és a passzírozott paradicsomot is adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük.
  3. Felöntjük vízzel és hagyjuk legalább 1 órán át főni.
  4. A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Forrásban lévő vízbe teszünk egy kevés olajat és utána belerakjuk a tésztát főni!
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 1817
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal
Ana's Kitchen 139 recept

Címlapról ajánljuk

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.