r
Nosalty Logó

Pasta alla Norma - padlizsánnal

Mátyás Evelin
Pasta alla Norma - padlizsánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

534
Kalória
17g
Fehérje
92.1g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
313.4g
Víz
6.1g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    368.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 2130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt kb. 1,5 cm kockára vágjuk (nem hámozzuk meg).
  2. Megsózzuk, szűrőbe tesszük, tányért teszünk a tetejére, és valamilyen nehezéket, hogy a lé, amit kiereszt, le tudjon csepegni (kb. 1 óran keresztül így hagyjuk).
  3. A fokhagymát meghámozzuk, és 2 ek olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, míg a paradicsom és a fokhagyma szét nem fő, paszírozhatjuk, úgy simább lesz a szósz. Amikor a tűzről levettük, hozzáadjuk a felvágott bazsalikom felét.
  4. A padlizsánt lemossuk folyó, hideg víz alatt, majd tiszta konyharuhára rakva, felitatjuk a vizet.
  5. A maradék olajon aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószhoz. (én kirakom előszor konyhai papírtőrlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és csak aztán keverem a paradicsomhoz).
  6. A tésztát sós vízben kb. 8 percig főzzük.
  7. Leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomos, padlizsános szósszal.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt, sós ricottával (vagy más sós sajttal) és a megmaradt bazsalikommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Eredeti szicíliai recept. Nevet a legenda szerint Vincenzo Bellini olasz zeneszerző Norma című operájáról kapta.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Ludaskása

Soha nem szerettem a ludaskását. Nem is nagyon szerethettem, anyukám soha sem csinált, távoli rokonoknál kóstolva meg...nem tett rám mély benyomást, na. Ha meg a Márton-napi össznépi ...