Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösborban párolt kakukkfüves téli zöldségek

Vörösborban párolt kakukkfüves téli zöldségek
Vörösborban párolt kakukkfüves téli zöldségek
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok olyan barátom van, akik tudatos döntés útján váltak vegetáriánusokká, de mind a mai napig főznek húsos ételeket, kóstolás nélkül a család húsevő tagjainak. A karácsony gyakran jelent nekik problémát, így egyikőjük kérésre készítettem ezt a finom egytálételt, kedveskedve az önzetlenségükért. Természetesen hússal is kiváló!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, felhevített olajon könnyedén megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, gyöngyhagymát és a fokhagymát.
  2. Közben szép egyenletes formára felszeleteljük a megpucolt zöldségeket. Hozzáadjuk őket a megpirult hagymához, friss kakukkfű ágakat és babérlevelet rakunk hozzá, majd sózzuk és borsozzuk, és pár percig együtt pirítjuk.
  3. A paradicsompürét összekeverjük a vízzel és a vörösborral, majd a zöldségekre öntjük, és készre főzzük. Ne keverjük, inkább a serpenyőt mozgassuk, nehogy összetörjenek a zöldségek. Külön kis edényben megpároljuk a gombát, és hozzárakjuk a raguhoz. Tálalás előtt kiemeljük a kakukkfű ágacskákat, és frissel pótoljuk.
  4. Magában is finom, de köretként rizst javaslok hozzá.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serpenyős zöldségek, kakukkfüves sült zöldségek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
cékla 2 közepes db
gomba 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fehér hagyma 1 közepes db
gyöngyhagyma 4 db
sűrített paradicsom 4 ek
víz 2 dl
vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 szál
babérlevél 1 db