r
Nosalty Logó

Vörösborban párolt kakukkfüves téli zöldségek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
CulinaRita
Vörösborban párolt kakukkfüves téli zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 455 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4970 micro
  • β-karotin
    12530 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18410 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 911 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1251 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, felhevített olajon könnyedén megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, gyöngyhagymát és a fokhagymát.
  2. Közben szép egyenletes formára felszeleteljük a megpucolt zöldségeket. Hozzáadjuk őket a megpirult hagymához, friss kakukkfű ágakat és babérlevelet rakunk hozzá, majd sózzuk és borsozzuk, és pár percig együtt pirítjuk.
  3. A paradicsompürét összekeverjük a vízzel és a vörösborral, majd a zöldségekre öntjük, és készre főzzük. Ne keverjük, inkább a serpenyőt mozgassuk, nehogy összetörjenek a zöldségek. Külön kis edényben megpároljuk a gombát, és hozzárakjuk a raguhoz. Tálalás előtt kiemeljük a kakukkfű ágacskákat, és frissel pótoljuk.
  4. Magában is finom, de köretként rizst javaslok hozzá.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1033
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 03.

Receptkategóriák

Vörösborban párolt kakukkfüves téli zöldségek
CulinaRita 49 recept

Sok olyan barátom van, akik tudatos döntés útján váltak vegetáriánusokká, de mind a mai napig főznek húsos ételeket, kóstolás nélkül a család húsevő tagjainak. A karácsony gyakran jelent nekik problémát, így egyikőjük kérésre készítettem ezt a finom egytálételt, kedveskedve az önzetlenségükért. Természetesen hússal is kiváló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek