r
Nosalty Logó

Sertéssült gombaraguval

Vica Konyha
Sertéssült gombaraguval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

518
Kalória
41.3g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
365.7g
Víz
124g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1555 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1097.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1555 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, lecsepegtetjük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és a hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
  2. Egy tepsit kikenünk vékonyan sertészsírral, belehelyezzük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk és sütőben megpároljuk.
  3. Közben gombát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  4. Egy serpenyőben az étolajt felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, rámorzsoljuk a majorannát, sózzuk, borsozzuk és a ragut félretesszük.
  5. Amikor a hús majdnem puha, a szeletek tetejére kanalazzuk a gombát, és az ételt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: normál

Burgonyapürét ajánlok hozzá köretnek.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...