r
Nosalty Logó

Sertéssült vörösboros mártással

Rhode
Sertéssült vörösboros mártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

395
Kalória
34.6g
Fehérje
6.1g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
174.4g
Víz
109.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 395 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1046.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 2374 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. Tűzálló, lehetőleg fedeles tálban felhevítjük a zsírt, bele a kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot és a sót, kicsit megfuttatjuk.
  2. A megtisztított sertéscombot papírtörlővel leszárítjuk, a fűszeres zsírban minden oldalát megpirítjuk.
  3. A hagymát, paprikát, fokhagymát feldaraboljuk, és a megpirított hús köré rendezzük. Meglocsoljuk a vörösborral, lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk, először nagy lángon, kb. 200 fokon, majd takaréklángra vesszük, és kb. 1 órát sütjük.
  4. Egy óra múlva kivesszük a sütőből, a húsdarabot megfordítjuk, és még kb. 20-30 percig fedő alatt sütjük. Ha elég puha, levesszük róla a fedőt, és kb. 10 percig hagyjuk még a sütőben. Ezalatt a leve majdnem teljesen elfő, a hús pedig tovább pirul.
  5. Kivesszük a húst az edényből, a visszamaradt szaftot botmixerrel pépesítjük. Ha rendesen elfőtt a leve, akkor elég sűrű mártást kapunk.
  6. A húst kb. 10 perc pihentetés után szeleteljük, tálra rendezzük, és a mártással együtt tálaljuk. Bármilyen körettel kiváló.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért szeretem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...