Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéssült vörösboros mártással

Sertéssült vörösboros mártással
Sertéssült vörösboros mártással
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért szeretem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebédre, vacsorára, ünnepi alkalmakra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tűzálló, lehetőleg fedeles tálban felhevítjük a zsírt, bele a kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot és a sót, kicsit megfuttatjuk.
  2. A megtisztított sertéscombot papírtörlővel leszárítjuk, a fűszeres zsírban minden oldalát megpirítjuk.
  3. A hagymát, paprikát, fokhagymát feldaraboljuk, és a megpirított hús köré rendezzük. Meglocsoljuk a vörösborral, lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk, először nagy lángon, kb. 200 fokon, majd takaréklángra vesszük, és kb. 1 órát sütjük.
  4. Egy óra múlva kivesszük a sütőből, a húsdarabot megfordítjuk, és még kb. 20-30 percig fedő alatt sütjük. Ha elég puha, levesszük róla a fedőt, és kb. 10 percig hagyjuk még a sütőben. Ezalatt a leve majdnem teljesen elfő, a hús pedig tovább pirul.
  5. Kivesszük a húst az edényből, a visszamaradt szaftot botmixerrel pépesítjük. Ha rendesen elfőtt a leve, akkor elég sűrű mártást kapunk.
  6. A húst kb. 10 perc pihentetés után szeleteljük, tálra rendezzük, és a mártással együtt tálaljuk. Bármilyen körettel kiváló.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 711
elküldve: 6
receptkönyvben: 286
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösborban sült sertéscomb, sertéssült vörösboros szafttal, vörösboros sertéshús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
sertészsír 2 ek
kakukkfű 1 teáskanál
zsálya 1 csokor
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
bors 1 kávéskanál
vörösbor 1.5 dl