r
Nosalty Logó

Vörös Erik saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vörös Erik saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4591.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2023 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4574 micro
Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9182.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2040 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    3763 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    571 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4047 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9149 micro
Összesen 2222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. 4 percesre főzzük a lágytojást, és megpirítjuk a fenyőmagot száraz serpenyőben.
  2. Mivel a receptünk két személyre szól, ezért előveszünk két tányért, s ráhelyezzük a rukkolaleveleket - igazságosan...
  3. Rászórjuk a félkarikákra vágott lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, a póréhagymacsírát.
  4. Felszeleteljük a vörösheringet ujjnyi vastagságú darabokra, majd egy kissé beirdaljuk. Feldaraboljuk az ajókafiléket is, rászórjuk a tányérra, majd lazán összekeverjük az eddigiekkel.
  5. Elkészítjük az öntetet: Egy mozsárban összetörjük sóval a fokhagymát, eldörzsöljük, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és a színesborsot, eldolgozzuk alaposan. Ezután ráöntjük a salátákra.
  6. A lágytojásokat, tányéronként kettő darabot, kézzel kettétörünk, és ráhelyezzük a saláta tetejére, rákanalazzuk a vöröskaviárt ízlés szerint.
  7. Rászórjuk a pirított fenyőmagokat - igazságosan :) - és a parmezánforgácsokat kedvünk szerint.
  8. Pirítóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25186
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 11.

Ajánló

pH besorolás: közepesen lúgosít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik északi küldetésünk alkalmával találkoztunk agent Vörös Erikkel, ő ajánlotta ezt a receptet, melyet ő egyik mediterrán küldetésekor szerzett meg nagy nehézségek árán...

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...