r
Nosalty Logó

Virslivel töltött burgonyás lángos

VnéEdit
Virslivel töltött burgonyás lángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1037
Kalória
28.5g
Fehérje
109g
Szénhidrát
52.6g
Zsír
114.5g
Víz
66g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6711 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    3390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral, 2-3 ek tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet az áttört burgonyával összekeverjük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a sót, és többi langyos tejjel félkemény tésztát dagasztunk.
  3. A tésztát háromszorosára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis cipókat formálunk, még 10-15 percig konyharuhával letakarva kelesztjük.
  5. Ezután a cipócskákat laposra húzzuk, a tészta felső felére tesszük a virslit, feltekerjük, és forró olajban aranysárgára sütjük.
  6. Tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk, fokhagymával is megkenhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egy balatoni strandon fogyasztottunk virslis lángost. Azóta is a kedvencünk.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...