r
Nosalty Logó

Virslis-zöldséges burgonyaleves

Kovács Györgyi
Virslis-zöldséges burgonyaleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

354
Kalória
10.1g
Fehérje
24.1g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
422.3g
Víz
58.8g
Koleszterin
3.7g
Rost
4.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1689.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8220 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2722 micro
Összesen 1413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra, a burgonyát és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. A virslit karikázzuk fel.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sót és a köményt. Hozzáadjuk előbb a zöldségeket, majd a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Keverjünk hozzá egy csipet őrölt borsot és engedjük fel 1 liter vízzel. Tegyük hozzá a zellerlevelet és az apróra vágott petrezselyemlevelet, ízlés szerint ételízesítőt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk, mert már sót is használtunk!
  3. Fedő alatt 20-25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
  4. A lisztet keverjük ki egy kis hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük csomómentesre. A meleg levesből merjünk a tejfölhöz és azzal együtt öntsük a levesbe vissza.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Én így készítem  a krumplilevest. Nagyon finom, szeretjük!

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...