Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-paradicsomos tészta

Virslis-paradicsomos tészta
Virslis-paradicsomos tészta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez tényleg könnyen elkészíthető, laktató étel. Egyszerű, mégis finom. Amit ajánlok, hogy arra figyeljünk, hogy a szósz ne lepje el a tésztát, mikor már összekevertük. Ha beleöntöttük a jénai tálba, akkor még félig sem lesz a leve alatta. Az aztán szépen szétoszlik főzés közben, nem kell ettől megijedni, hogy száraz lenne. Ha kihűlt, könnyen szeletelhető lesz.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénai tálnyi tésztát félkészre főzünk.
  2. Kevés olajon hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk pár kockára vágott szalonnát. Csak keveset, hogy ne engedjen sok zsírt, de az íze benne legyen.
  3. Utána hozzáadjuk a felszeletelt virsliket. Kicsit pirítjuk, majd egy nagy paradicsomot felkockázunk és hozzáadjuk. Mikor felrottyan, hozzáöntünk sűrített paradicsomot úgy, hogy ellepje. Ha túl sűrű, akkor higítjuk kicsi vízzel. Fűszerezzük sóval, oregánoval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával vagy fokhagymaporral ízlés szerint.
  4. Ha felfőtt, összekeverjük a leszűrt, kihűlt tésztával. A tészta fajtáját tetszés szerint választhatjuk. Azután az egészet a jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összefőjön és a tészta készre puhuljon.
  5. Közben egy tálba reszelünk sajtot (lehetőleg füstöltet), és 2-3 tojást ráütünk és elkeverjük. Mikor már látjuk, hogy lassan kész a tészta, akkor ráöntjük a tojásos sajtot, még picit lefedjük, és együtt főzzük. Végén levesszük a fedelét, és hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 066
elküldve: 5
receptkönyvben: 146
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, virslis tészta, fűszeres paradicsomos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
virsli 140 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tojás 3 db
tészta 500 g
füstölt szalonna 3 dkg
paradicsom 1 nagy db
füstölt sajt 10 dkg