r
Nosalty Logó

Virslis pápaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Virslis pápaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 361 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3602 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 361 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8631.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    4701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 3602 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk és ebbe tesszük a hozzávalókat, majd jól összedolgozzuk és fél órát kelni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a töltelékhez valókat is. 2 ek ketchupot vagy pizzakrémet 1 tojással simává keverjük, közben a virslik bőrét lehúzzuk és félbevágjuk, és félretesszük a reszelt sajttal együtt.
  3. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a megkelt tésztánkat, és két cipót formálunk belőle.( Ha netán túl lágy a tészta gyúrjunk hozzá lisztet még,mivel sajnos nem egyforma a liszt sem már!)Az egyiket félretesszük, míg a másikat jól belisztezett gyúródeszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a ketchupos töltelékkel, majd a fele reszelt sajttal megszórjuk.
  4. A két hosszanti végére helyezzük a 3-3 félbevágott virslit, majd mindkét oldalról a közepéig szorosan felcsavarjuk. 2 centis szeletekre vágjuk. Majd a másik cipóval is így járunk el.
  5. A megmaradt töltelékkel kissé megkenjük a tetejét mindegyiknek.
  6. Enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5535
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Ajánló

Hétvégére, hétköznapra, vendégségbe, kívétel nélkül kiváló harapnivaló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Virslis pápaszem
Gabimami58 139 recept

Először furcsálta a családom, hogy mit készítek, de azóta már főzelék mellé, második fogásként is készítem...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek