Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztába töltött spárga sabayonnal

Tésztába töltött spárga sabayonnal
Tésztába töltött spárga sabayonnal
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebben nincs. Vettem spárgát, néhány napja már ült egy csomag levelestészta a hűtőben, és ott kukucskált a hajszál vékony angolszalonna is. Adta magát, hogy ez készüljön belőle.

hozzávalók / 6 adag

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák végét letörjük, 3 percig főzzük lobogó, sós vízben, majd hideg víz alatt leöblítjük, megszárítjuk.
  2. A leveles tésztát széthajtogatjuk, és felcsíkozzuk keresztben, kb. 30x5 cm-es csíkokra.
  3. A tészta közepére helyezzük a spárgát, ráhajtjuk a tésztát, és a tetején összetapasztjuk, átkötjük egy angolszalonna csíkkal (1-3 szelet).
  4. Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  6. A hollandi mártáshoz a vajat felolvasztjuk, addig sütjük, míg minden víz kisül belőle, a habját közben leszedjük.
  7. A tojás sárgáját 1 kanál hideg vízzel, és egy csipet sóval összekeverve vízgőz felett addig verjük, míg elkezd besűrűsödni, ekkor elvesszük a gőz fölül, és tovább verjük, míg kezd lehűlni, majd fokozatosan hozzákeverjük a hűlő vajat, és cayenne borssal, citromlével ízesítjük.
  8. A tésztában sült spárgát sabayonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 227
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spárgával töltött sós leveles, töltött sós rudacska baconbe tekerve, sós stangli hollandi mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

296
leveles tészta 275 g
zöldspárga 12 db
angolszalonna 5 dkg
tojásfehérje 1 db
vaj 1 ek
tojássárgája 1 db
víz 1 ek
vaj 5 dkg
citromlé 0.25 citromból nyert
1 csipet
cayenne bors 1 csipet