r
Nosalty Logó

Virslis lencsesaláta virágdíszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Virslis lencsesaláta virágdíszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 1316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 5260 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8362.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3347 mg
  • Nátrium
    2922 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4003 micro
  • Kolin:
    1573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    2487 micro
  • β-karotin
    6259 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 5260 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

Elkészítés

A salátához

  1. A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles, sós vízben puhára főzzük.
  2. A virslit megfőzzük, és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük, és kockára daraboljuk.
  3. A lilahagymát apró cikkekre szeleteljük.
  4. Tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, a többi felaprított dolgot is beletesszük, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tetején elsimítunk egy kis tejfölt,hogy a díszítés látszatosabb legyen. A szalámikat meghajlítjuk, sárgarépa csíkok lesznek a virág közepe, uborka csíkok pedig a virágok szárai és levelei.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51361
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis lencsesaláta virágdíszítéssel
Salamon Csilla 1202 recept

Névnapi ebédre készítettem sok más finomság mellé. :)

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek