r
Nosalty Logó

Virslis lencsesaláta virágdíszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Virslis lencsesaláta virágdíszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 1316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 5260 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8362.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3347 mg
  • Nátrium
    2922 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4003 micro
  • Kolin:
    1573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    2487 micro
  • β-karotin
    6259 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 5260 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

Elkészítés

A salátához

  1. A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles, sós vízben puhára főzzük.
  2. A virslit megfőzzük, és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük, és kockára daraboljuk.
  3. A lilahagymát apró cikkekre szeleteljük.
  4. Tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, a többi felaprított dolgot is beletesszük, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tetején elsimítunk egy kis tejfölt,hogy a díszítés látszatosabb legyen. A szalámikat meghajlítjuk, sárgarépa csíkok lesznek a virág közepe, uborka csíkok pedig a virágok szárai és levelei.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51383
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis lencsesaláta virágdíszítéssel
Salamon Csilla 1202 recept

Névnapi ebédre készítettem sok más finomság mellé. :)

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!