Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis kifli Juccitól

Virslis kifli Juccitól
Virslis kifli Juccitól
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen vágtam ki ezt a receptet egy újságból, amit az évek során kicsit átvariáltam, és ez a bevált végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokszor készítem úgy, hogy a virsliket 4 részre vágom, és így sok, kicsi virslifalatkákat kapok, ami kiváló vendégváró.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a tejföllel, a tojás sárgájával, vajjal, sóval, borssal összedolgozzuk, végül az élesztős tejet is hozzádolgozzuk.
  3. 25 percig pihentetjük, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és 8 háromszöget vágunk belőle. A háromszögeket megkenjük ketchuppal, mustárral, és minden háromszög széles részére teszünk egy fél virslit, és szépen feltekerjük, ezzel megkapjuk a kifli formát.
  4. Megkenjük a tojásfehérjével, és reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 487
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslivel töltött kifli, virslis sörkorcsolya, virslis kiflik

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Egerke1965
Egerke1965 Sat, 2012-08-25 08:54

Nagyon finom, hamar, egyszerűen elkészíthető! Köszönöm a receptet! :)

vavy1122
vavy1122 / vavy1122 Sat, 2012-08-04 20:46

Sziasztok!

Az élesztő nem " fázik" meg ha a sütőbe teszed. Nem kell bemelegíteni, bekapcsolni csak simán. Nekem ez bevált, sztem nem jár benne a levegő és ezért nem " fázik" meg.
Sok sikert!

Zsolnai
Zsolnai Sun, 2012-02-26 20:01

Köszönöm a segítséged, nem jól csináltam az élesztő felfuttatását, ez volt a hiba, korrigáltam, és most már szépen kel a tésztám.Most már bizti jó lesz.

Zsolnai
Zsolnai Sat, 2012-02-25 15:24

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy amikor én megsütöttem, nekem a tésztája nem puffadt fel ennyire, sőt semennyire.Lehetséges az hogy vékonyra nyújtottam nagyon a tésztát és amiatt, pedig élesztőt is tettem bele, igaz 25 perc pihentetés után az élesztős tészta sem dagadt meg, egyáltalán annak meg kellene hogy dagadjon? Köszönöm a segítséget, még egyszer neki futnék a sütésnek, remélem jól lesz most már.Várom a válaszod.

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2012-02-26 15:19

Szia!
Szerintem nem a vastagsággal volt a baj.Annak,még a nyújtás előtt meg kellett volna dagadnia.
Nem lehet,hogy "megfázott" a tészta?Fontos langyos helyen keleszteni.
Arra is figyelni kell,hogy a cukros tej se legyen túl meleg amibe futtatod az élesztőt,mert az tönkre teszi.
Vagy csak túl régi volt az élesztő és ezért nem kelt meg.Én már jártam így párszor.
Más tippem nincs miért nem sikerült.Remélem legközelebb sikerült.
Üdv.:Jucci

öcsimama.45
öcsimama.45 Thu, 2012-02-09 11:20

Jucci! Nagyon köszönöm a receptet, már fadásztam erre, ugyanis vendéglégben kínáltak ilyennel és nagyon fincsi volt. A látvány pedig magáért beszél! Gratula

Jucci
Jucci / Jucci Fri, 2012-02-10 17:38

Kedves öcsimama.45!
Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat!
Szép hétvégét!
Üdv.:Jucci

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2012-02-04 17:50

Szia!
Igen 8 nagy kifli.De ahogy az ajánlásba írtam ha kisebb darabokra vágod a virslit sok kicsi kiflit kapsz.A képen láthatod mennyi kis kifli lesz ebből a tészta mennyiségből.
Szép hétvégét!
Jucci

496
virsli 140 g
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 3.5 dkg
tej 1 dl
tejföl 1 ek
vaj 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 1 ek
mustár 1 ek
sajt 10 dkg