r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga Zoli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Csőben sült spárga Zoli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2459 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6775.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4984 micro
Összesen 2459 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosba vizet teszünk fel forrni
  2. A spárga végét levágjuk, és kb. 4 cm. hosszan megtisztítjuk. A forró vízbe belefacsarjuk a citrom levét, megcukrozzuk, és beletesszük a spárgát. Kb. 4-6 percig főzzük. Kivesszük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és félretesszük. A főzővízre a későbbiekben még szükség lesz.
  3. Tejet teszünk fel forrni. Lereszeljük a sajtot és félretesszük.
  4. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és a sajtreszelőn lereszeljük.
  5. A margarint egy lábasba tesszük, és lassú tűzön felolvasztjuk. Beletesszük a lisztet, és egy kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, felöntjük a felforralt tejjel, és csomómentesen elkeverjük. Beletesszük a kaprot, a lereszelt fokhagymát, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, és visszatesszük a tűzre sűríteni. A spárga főzőlevéből kb. 2 dl-t beleöntünk, beletesszük a sajtot, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a besamelt. Szükség szerint sózzuk.
  6. A spárgasípokból négyet összefogva betekerjük egy-egy szelet baconba, és a kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
  7. Nyakon öntjük a besamellel, betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul.
  8. Tálaljuk. Laktató étel, nem kell mellé köret.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 99671
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a spárgát. Aki nem, annak itt az ideje, hogy megpróbálja!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családom nagyon szereti a spárgát, és a piacon már elérhető áron lehet nagyon szépet kapni. Rendszeresen csőben szoktam sütni. Most kaptunk egy kedves ismerősünktől jelentős mennyiségű (5 kg-os láda) kaprot, amit konyhakész állapotra dolgoztam fel. A leveleket nagyon apróra felvágom. Egy részét szárítva tartósítjuk, a másik része kis zacskókban a fagyasztóba kerül. Ez egy nagyon monoton és unalmas munka, de a gondolataim közben szabadon szárnyalhattak. Így jutott eszembe, a kapor és fokhagyma pikáns házasítása. A megszületett eredmény magáért beszél. Mindenkinek ajánlom, nemcsak spárga mellé.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Még sosem ettem spárgát, de június 9-én spárgafesztivál lesz Kelebián, oda menni fogunk a férjemmel és akkor végre jöhet a spárgakóstoló :) Majd ott veszek is, ha lehet és ez a recept esélyes arra, hogy az els? spárgakötegemet feláldozzam bele :D

Zoli

Kedves Tina! A spárga íze igazán az elkészítési módtól függ, Sokféle f?szerezést lehet alkalmazni és harmonizál hozzájuk. Remélem, hogy a kóstolás során sikerül spárgarajongóvá válnotok. Zoli

Föfi Kata

Izgalmas recept, spárgarajongó lévén már el is mentettem! :-) Csak egy ötlet: nagyobb mennyiség? f?szernek valót (petrezselymet, zellerlevelet, medvehagymát vagy akár a kaprot) az elektromos húsdarálón kis lyukú tárcsán darálok át, utána jégkockatartóba tömködöm, majd lefagyasztom. Ha megfagyott, tárolódobozba ütögetem, így adagonként tudom felhasználni.

Zoli

Kedves Kata! Köszönöm az ötletet! Zoli

adiskar

Nagyon ízlett mindenkinek, pedig családom nem kimondottan spárga rajongó. Egy ajándékba kapott nagyobb adagot "muszáj" volt elkészítenem. Ezt a receptet választottam, és nagy sikert aratott. Azt mondták, máskor is lehet ez a vacsora, ez pedig nagy elismerés t?lük! Köszönöm a receptet!

Zoli

A spárga nagyon egészséges, ezért örülök, hogy sikert arattál vele a családod körében. További sikeres sütés- f?zést kívánok! Zoli

valijudit

Szia! Köszönöm ezt a szupi receptet, végre mindenkinek ízlik a spárga!

Zoli

Kedves Judit! Nagyon örülök a sikerednek. Férfi és kényelmes lévén soha nem szoktam túl bonyolítani a f?zést. Természetesen ez nem okozhatja a finom ízek elmaradását. Szerintem egy spárgakrém leves is további élményt okozna a családodnak. Bármilyen receptet is használsz majd, a lényeg, hogy alaposan össze kell turmixolni. Hozzá a tökkrém levesem betétjét ajánlom. További sikeres sütés - f?zést kívánok: Zoli

ppppaaaa

Nagyon szeretjük a spárgát és most új receptet kerestem az elkészítéshez. Én a bacon szalonna mellett még három vékony szelet füstölt prágai sonkát is a tepsibe tettem, valamint füstölt zsíros sajttal szórtam be a tetejét és a szószba tettem aprított friss medvehagyma szárat is. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptötletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?