r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga Zoli konyhájából

Zoli
Csőben sült spárga Zoli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

616
Kalória
27.9g
Fehérje
25g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
220.7g
Víz
102g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6775.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4984 micro
Összesen 2459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábosba vizet teszünk fel forrni
  2. A spárga végét levágjuk, és kb. 4 cm. hosszan megtisztítjuk. A forró vízbe belefacsarjuk a citrom levét, megcukrozzuk, és beletesszük a spárgát. Kb. 4-6 percig főzzük. Kivesszük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és félretesszük. A főzővízre a későbbiekben még szükség lesz.
  3. Tejet teszünk fel forrni. Lereszeljük a sajtot és félretesszük.
  4. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és a sajtreszelőn lereszeljük.
  5. A margarint egy lábasba tesszük, és lassú tűzön felolvasztjuk. Beletesszük a lisztet, és egy kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, felöntjük a felforralt tejjel, és csomómentesen elkeverjük. Beletesszük a kaprot, a lereszelt fokhagymát, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, és visszatesszük a tűzre sűríteni. A spárga főzőlevéből kb. 2 dl-t beleöntünk, beletesszük a sajtot, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a besamelt. Szükség szerint sózzuk.
  6. A spárgasípokból négyet összefogva betekerjük egy-egy szelet baconba, és a kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
  7. Nyakon öntjük a besamellel, betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul.
  8. Tálaljuk. Laktató étel, nem kell mellé köret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családom nagyon szereti a spárgát, és a piacon már elérhető áron lehet nagyon szépet kapni. Rendszeresen csőben szoktam sütni. Most kaptunk egy kedves ismerősünktől jelentős mennyiségű (5 kg-os láda) kaprot, amit konyhakész állapotra dolgoztam fel. A leveleket nagyon apróra felvágom. Egy részét szárítva tartósítjuk, a másik része kis zacskókban a fagyasztóba kerül. Ez egy nagyon monoton és unalmas munka, de a gondolataim közben szabadon szárnyalhattak. Így jutott eszembe, a kapor és fokhagyma pikáns házasítása. A megszületett eredmény magáért beszél. Mindenkinek ajánlom, nemcsak spárga mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek