r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldségek Krisztike konyhájából

Krisztike
Csőben sült zöldségek Krisztike konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

572
Kalória
23.9g
Fehérje
49.2g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
241g
Víz
76.4g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1884 micro
  • β-karotin
    4931 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6341.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2420 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    964 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    996 micro
  • α-karotin
    7535 micro
  • β-karotin
    19724 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8584 micro
Összesen 2286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Készítsünk először közepes sűrűségű besamelt. A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és hozzáadjuk a lisztet és a mustárport, 1 percig pirítjuk, majd fokozatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Sóval és borssal ízesítjük, és csomómentes mártást főzünk. Mikor elkészült, belereszeljük a cheddar sajt 2/3-át.
  2. Közben felrakunk egy nagyobb lábosban vizet forrni, megsózzuk, és mikor forr a víz,belerakjuk először a hasábokra vágott sárgarépát, 2 perc elteltével hozzáadjuk a megpucolt és felkarikázott burgonyát is. További 5 perc elteltével a forrásban lévő vízbe rakjuk az apró rózsákra szedett brokkolit, és rá egy percre a (fagyasztott) zöldborsót. Hagyjuk az egészet még 3 percig főni, és szűrjük le. A zöldségeket kedvünk szerint változtathatjuk, csak a főzési idejüket vegyük figyelembe.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy hőálló tálat vajazzunk ki. Mikor a zöldségek kissé kihűltek, keverjük össze a mártással,öntsük bele a tálba, és reszeljük a tetejére a maradék sajtot.
  4. Süssük az egészet 20-25 percig, amíg a sajt szép aranyszínűre pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mostanában jobban vágyom a zöldségre, mint a húsra! Nagyon finomnak és jól variálhatónak találom ezt az egytálételt.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...