Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis csigák

Virslis csigák
Virslis csigák
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez megint egy nagymamás recept, én kedvelem ezeket a gyorsan elkészült finomságokat, nálunk nincs, aki ne szeretné. A lányom viszi iskolába egy pohár tej mellé. Másnap mikróban megmelegítve is nagyon jó. Ha marad másnapra csomagoljuk nejlonba, így puha marad.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát. 
  7. Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis tekercs, virslivel töltött kelt tészta, virslis kelt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1062
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
virsli 1 kg
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kk
szezámmag 1 ek
vaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
burgonya 3 db
élesztő 50 g
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál