r
Nosalty Logó

Virsli balzsamecetes újkrumplival és zöldsalátával

McSüti
Virsli balzsamecetes újkrumplival és zöldsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Balzsamecetes újkrumpli

Saláta

Virsli

780
Kalória
16.4g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
268.3g
Víz
57.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Balzsamecetes újkrumpli

Saláta

Virsli

Összesen 780 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Balzsamecetes újkrumpli

Saláta

Virsli

Összesen 3114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Balzsamecetes újkrumpli

Saláta

Virsli

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2008.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 780 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    254.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8034.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    5272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1073.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    6049 micro
Összesen 3114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

Balzsamecetes újkrumpli

  1. Én apró krumplikat szoktam választani, mert nemcsak elegáns, de a mennyiség illúzióját is megadják. Mossuk meg a burgonyákat, felszínüket tisztítsuk meg jól. Hagyjuk lecsöpögni.
  2. A balzsamecetes fürdőhöz keverjük a fél (-egy) dl olajat össze a pár csepp balzsamecettel, sóval, borssal és szárított oregánóval.
  3. A burgonyákat üvegtálba tesszük, ráöntjük a fűszeres olajat, jól átforgatjuk, hogy mindegyik krumplit érje.
  4. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe 45-50 perc alatt megpároljuk. Ha a krumplik megpárolódtak, vegyük le a fóliát, és 20-25 percig pirítsuk.

Saláta

  1. A saláta hozzávalóknál csak részletezni tudtam az alapanyagokat, de igazából salátamixet vettem, amiben a fent említett fajták voltak. Az általam vásárolt mixben volt kaporszár is, amit apróra tépkedve adtam a salátához.
  2. Tegyük egy tálba a salátamixet, majd keverjük össze az öntettel.
  3. Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot. A koktélparadicsomot negyedelve a saláta mellé szervírozzuk.

Virsli

  1. A virsliket mossuk le, vagdossuk be, majd süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Valami  új, izgalmas ízt szerettem volna párosítani az újkrumplihoz, ami feldob, és elegánssá tud tenni egy szimpla virslit is.... azt hiszem sikerült, és remélem másnak is ízleni fog.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...