Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Három lapos meggyes-mákos süti

Három lapos meggyes-mákos süti
Három lapos meggyes-mákos süti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám mindig ilyesmi sütiket készített, csak akkor még egyszerű mákos krémmel, gondoltam megspékelem egy kicsit. :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, sütőport és a tejet.
  2. Jól kigyúrjuk (eleinte egy foszlós tészta lesz, de jól kidolgozva felveszi a vaj, tej és a tojások nedvességét).
  3. Fél órára hűtőbe rakjuk.
  4. Közben elkészítjük a mákos krémet. A tejszínt és a mascarponét felfőzzük, a fél citrom lereszelt héjával.
  5. A tűzről lehúzva belekeverjük a darált mákot és a mézet, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
  6. A tésztát három egyenlő kis cipóra osztjuk, és lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkenjük a mákos krémmel, majd kinyújtjuk a 2. adag tésztát, ráfektetjük a mákos krémre, és megkenjük meggydzsemmel. Ezután jön a 3. adag tészta nyújtása, ráfektetjük a dzsemes lapra, és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
  8. 180°-os előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt készre sütjük.(TŰPRÓBA)
  9. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 697
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges mákos süti, mákos-mascarponekrémes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Fri, 2013-04-05 17:14

Hű-ha, micsoda finomságok találhatók a receptjeid között! Lesz miből válogatni. Ezt a meggyes-mákos sütit mekkora tepsibe sütötted? Üdv a nagymamának is,kérjük a receptjeit!!! Köszi, hogy föltetted.Cili

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-04-05 18:34

Kedves Cili!
Köszönöm a kedves szavakat. :-)
Ezt a sütit 30x23 cm-es tepsibe készítettem.
Remélem találsz a receptjeim közt más finomságot is.
Kellemes hétvégét.
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-04-05 09:46

Nagyon kedves vagy, köszönöm!
Nincs finomabb a nagyik sütijétől. :-)
Nekem mindig nagyon fontosak voltak a nagyszülők, a még élő egyetlen nagyimnak már szóltam, hogy szeretném ha az összes receptjét megkeresné, hogy én is tovább tudjam örökíteni ezeket az egyszerű és finom ételeket. Az első recept amit megkaptam tőle az Ökörszem tallér recept .
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-05 08:05

Guszta finomság, ilyeneket tényleg csak a nagyik, dédik tudtak készíteni... :)
Jó, hogy meg tudtad őrizni ezt a receptet, ( még ha variáltál is), és a sütés iránti érdeklődésedet, szeretetet. :)
Köszönöm. :)
Éva-Anyóca

808
finomliszt 50 dkg
vaj 12 dkg
tojás 2 db
cukor 11 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
tojás 1 db
mák 10 dkg
habtejszín 60 ml
mascarpone 50 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db
méz 3 ek
meggydzsem 10 dkg