r
Nosalty Logó

Kata szelet Katica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Kata szelet Katica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta 1

Tészta 2

Tészta 3

Összeállításhoz

Összesen 486 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta 1

Tészta 2

Tészta 3

Összeállításhoz

Összesen 4868 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta 1

Tészta 2

Tészta 3

Összeállításhoz

Összesen 341 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 486 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    275.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 4868 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Tészta 1

Tészta 2

Tészta 3

Összeállításhoz

Elkészítés

Tészta 1

  1. 4 tojásból a hagyományos módon egy tepsiben piskótát sütünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a cukorral, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Ugyanakkora tepsit vagy ugyanazt a tepsit, amiben a piskótát sütöttük kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
  3. A tojások fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót és a citrom héjat. Ezt a masszát a tészta tetejére kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 20 perc (TŰPRÓBA). Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A piskóta alját megkenjük a lekvárral, rátesszük a diós sült tésztát úgy, hogy a diós fele legyen befelé, majd egy kissé összenyomjuk. Visszafordítjuk, tetszés szerinti szeletekre vágjuk.
  5. A piskóta tetejét porcukrozva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5417
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy szelet nem elég... nagyon könnyű sütemény... ETETI MAGÁT.

Hozzávalók

Tészta 1

Tészta 2

Tészta 3

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!