r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas brownie muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyoróvajas brownie muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 10031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    719.3 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6162.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    911 mg
  • Foszfor
    2861 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.1 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3703 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 10031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Elkészítés

A muffinhoz (22 db)

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  2. Beletesszük az olvasztott vajat, az olvasztott csokoládét, a sütőporos lisztet és a kakaóport.
  3. Beletöltjük a kapszlikba és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ha még picit lágy a közepe, már ki lehet venni. Teljesen kihűtjük.
  4. Elkészítjük a karamellszószt. Ehhez a cukrot karamellizáljuk, ha felolvadt, beletesszük a vajat és felolvasztjuk benne. Majd hozzáöntjük a tejszínt és kevergetve egyneművé melegítjük.
  5. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a mogyoróvajjal és a cukorral. Teszünk bele két evőkanállal a kihűlt karamellszószból.
  6. A krémet nyomózsákba töltjük, és rányomjuk a muffinok tetejére. Karamellszósszal leöntjük, és mogyoródarabkákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14559
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

A receptversenyre gondoltam ki a receptet. Hasonlót már csináltam, de nem muffinformában, hanem sima süteményszeletként. Annyi problémám volt vele, hogy a darabos mogyoróvajat használtam, és azt nem lehetett kinyomni a csillagcsöves fejjel, amivel én szerettem volna, mert a pici nyílást mindig eltömítették a darabkák. Így a sima csővel nyomtam, amivel nem lett annyira tökéletes, amilyennek szerettem volna!

Hozzávalók

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!