Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó muffin

Zserbó muffin
Zserbó muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyról megmaradt némi süti alapanyag, viszont egy tepsinyi zserbóra nem lett volna elég... Mivel a muffint a család eléggé szereti, én pedig szívesen kísérletezem a konyhában, megszületett ez a csokis-diós-baracklekváros muffin. Még el sem fogyott, amikor a férjem már "rendelte" az újabb adagot.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, és együtt keverjük, míg egy viszonylag homogén elegyet nem kapunk.
  3. A lisztet, sütőport, kakaóport, vaníliás cukrot, cukrozott diót, a durvára vágott csokidarabkákat, valamint a 3 ek baracklekvárt összedolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a kikevert tojásos, margarinos, cukros masszát, és alaposan összekeverjük.
  5. Az így kapott tésztával ¾-ig töltjük a papírkapszlikkal bélelt muffin formát, majd mindegyik süti közepébe pici lyukat készítünk, és 1-1 kk baracklekvárt teszünk rájuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 39 349
elküldve: 43
receptkönyvben: 862
elkészítve: 37/47
Facebookon megjelent: -

szakács

vicamami

Mióta szakács: 2012.12.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós muffin, lekváros muffin, csokidarabos diós muffin, duplacsokis muffin

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2017-11-27 14:48

A baracklekvárt és csokit kihagyom a tésztából. Készre sütöm és egy pici kanállal kiveszek a sütik közepéből és a helyükbe lekvárt teszek. Amikor teljesen kihűltek, csokimázzal bevonom. Köszönöm a receptet, az eredeti is tökéletes!

Mangómanó
Mangómanó Sat, 2016-12-17 15:50

Vicamami,
szerinted egyben, tepsiben is megsüthető lenne a süti? Mondjuk csepegtetek rá lekvárt, vaaaagy a sütés végén megkenem lekvárral, kis darált dióval... ? :) Mit gondolsz? Szerinted mekkora tepsibe tegyem, mekkorára dagad? Előre is köszönöm!

zsebimami
zsebimami Thu, 2015-01-15 22:20

Legközelebb én is kihagyom a csokit vagy csak a felét teszem bele. Egyébként fincsi!!!

Judi77
Judi77 Mon, 2013-07-15 10:49

NAGYON jó lett! Bár én a csokit kihagytam belőle. Köszi :)

1025
finomliszt 15 dkg
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
dió 10 dkg
porcukor 1 ek
sárgabaracklekvár 10 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg